Zarasuose dviem lydekų gaudytojams – beveik 5 tūkst. eurų bauda

Per neršiančioms lydekoms apsaugoti skirtą akciją, kuri vyko beveik tris mėnesius – nuo vasario 1 dienos iki balandžio 20 dienos – aplinkosaugininkai nustatė arti aštuonių šimtų pažeidimų. Vienas iš jų užfiksuotas Zarasuose. Luodžio ežere lydekas gaudžiusiems žvejams už pažeidimus reikės susimokėti ypač skaudžiai – jiems paskirta kone 5 tūkstančių eurų bauda.

Balandžio 18-osios paryčiais Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai reido metu Luodžio ežere pastebėjo link Luodkų kaimo parplaukiančią valtį. Valtis plaukė prie atokiau esančios negyvenamos sodybos. Atskubėję pareigūnai pakrantėje rado prie pirties paliktą minėtą valtį. Aplink daugiau nieko nesimatė. Buvo matyti, kad su šia plaukiojimo priemone buvo žvejojama tinklais. Apžiūrėję sodybą ir aplinkui esančią vietovę, aplinkosaugininkai nieko įtartino lyg nesurado.
Staiga pareigūnai išgirdo keistą garsą. Tai sudomino aplinkosaugininkus ir jie nuskubėjo link tos vietos. Priėję arčiau pamatė, kaip du piliečiai kieme iš tinklų renka žuvį. Nustatyta, kad vietinis gyventojas D. O. ir iš Salako atvykęs R. K. trimis statomais tinklais buvo sugavę 29 lydekas, 1 lyną, 8,67 kg kuojų ir 4,51 kg ešerių. Brakonieriai turės atlyginti 4,8 tūkst. eurų žuvų ištekliams padarytą žalą. Jiems taip pat bus skirtos nuo 115 iki 289 eurų administracinės baudos.
Per tris mėnesius vykusią akciją, kurios metu didžiausias dėmesys buvo skiriamas apsaugoti neršiančioms lydekoms, pažeidėjams šalyje skirta saugiau kaip 50 tūkst. eurų administracinių baudų. Išaiškinti 28 pažeidimai, kurių metu žuvų ištekliams padaryta 42 tūkst. eurų žalos, ir šią žalą brakonieriai turės atlyginti.
Akcijos metu buvo konfiskuotos šešios pažeidėjų valtys, 60 tinklų ir kitų neteisėtai naudotų žvejybos priemonių ir įrankių. Pagal nustatytą tvarką paimtos valtys bus perduotos Valstybinei mokesčių inspekcijai, kuri jas parduos aukciono būdu, o gauti pinigai pateks į valstybės iždą. Atimti tinklai ir kitos žvejybos priemonės bus utilizuoti.

Nors akcija jau baigėsi ir nuo balandžio 21 dienos leidžiama žvejoti lydekas, aplinkosaugininkai primena, kad per vieną žvejybą leidžiama paimti ne daugiau kaip tris ir ne mažesnes kaip 45 cm dydžio lydekas.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas