Vagys apšvarino Vaikutėnų gyventojus

Utenos rajone siaučia vagys, kurie dažniausiai apsilanko gyventojų ūkiniuose pastatuose, garažuose ar net parduotuvėse – iš čia ilgapirščiai gvelbia viską, kas pasitaiko po ranka: nuo kompiuterių iki meškerių.
Daugiau nei per savaitę Utenos rajone įvykdytos kelios vagystės, dėl kurių gyventojai patyrė tūkstančius eurų siekiančių nuostolių.
Viena didesnių vagysčių įvykdyta praėjusią savaitę: balandžio 10-osios naktį pastebėta, kad Utenoje, Kupiškio gatvėje, ilgapirščiai įsibrovė į parduotuvę, iš kurios pavogtas 21 kompiuteris bei savaeigė sulčiaspaudė. Nuostolis siekia 6 498 eurus. Parduotuvės turtas buvo draustas bei įrengta signalizacija.

Balandžio 16 dieną kelios vagystės įvykdytos Vaikutėnuose – nuo vagių nukentėjo trys čia gyvenančios šeimos. Policija gavo pranešimą, kad įsibrauta į nerakinto automobilio saloną ir pavogtas automobilinis CD grotuvas, o iš nerakinto garažo dingo benzopjūklas. Nuostolis siekia 310 eurų.
Tą pačią dieną kitas vaikutėniškis suskaičiavo kur kas didesnius nuostolius. Jis patyrė 1620 eurų žalą po to, kai ilgapirščiai įsisuko į garažą ir pavogė du benzininius trimerius, benzininį pjūklą bei šešias meškeres.
Nerankinto ūkinio pastato savininkas vaikutėniškis po vagių apsilankymo neteko įvairių daiktų už beveik 4 tūkstančius eurų: iš jo kiemo pavogtas benzininis trimeris, benzininis pjūklas, keturi lengvojo lydinio ratlankiai su padangomis, šviesolaidinis pirties apšvietimas, trys dviračiai bei vaikiška kėdutė dviračiui.
Vakarykštės vagystės, kurios buvo įvykdytos Vaikutėnuose, įvarė nemažai baimės tiek šioje gyvenvietėje, tiek aplinkiniuose kaimuose gyvenantiems žmonėms. Socialiniuose tinklapiuose pasklido raginimai visiems bendrai sutelkti jėgas, ieškoti nusikaltėlių. Vieni sodiečiai mano, kad kiemuose reikia įsirengti filmavimo kameras, kiti suskubo prie pastatų durų pritvirtinti užraktus.
Rajono gyventojus saugoti savo turtą ragina ir Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Dėl šių minėtų vagysčių pradėti ikiteisminiai tyrimai, o už atviras vagystes numatyta didžiausia bausmė – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas