Vyžuonų parke medelius laužė nepilnamečiai, o bausmės sulauks jų tėvai

Vasario 15 dieną akylų Utenos gyventojų dėka Vyžuonos parke buvo pastebėti asmenys, žalojantys medelius. Policijoje gavus pranešimą, kad taku palei upę eina trys jaunuoliai ir laužo medelius, netrukus į nurodytą vietą nuvyko pareigūnai, kurie pastebėjo keturis nulaužtus medelius. Vykdydami jaunuolių paiešką, pareigūnai pastebėjo tris jaunuolius, einančius link Aukštakalnio mikrorajono. Visuomenei nepriimtinais veiksmais jaunuoliai ne tik pažeidė viešąją tvarką, bet ir sugadino svetimą turtą.

Kadangi visi trys jaunuoliai yra nepilnamečiai, todėl policijoje buvo surašytas atsisakymas pradėti ikiteisminį tyrimą, tačiau šie 17-mečiai neliks nenubausti – jų veiksmai bus svarstomi Utenos rajono savivaldybės administracijos Vaiko gerovės komisijoje, kur bus sprendžiama dėl jaunuoliams galimų pritaikyti apribojimų. Surinkus duomenis apie jaunuolius, bus sprendžiama galimybė taikyti atsakomybę tėvams dėl vaikų nepriežiūros. Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 181 straipsnyje nurodoma, kad tėvų valdžios nepanaudojimas arba panaudojimas priešingai vaiko interesams užtraukia įspėjimą tėvams, o tokia pat veika, padaryta tėvų, baustų administracine nuobauda už nurodytą pažeidimą, užtraukia baudą tėvams iki 115 eurų.
Policijos pareigūnai, reaguodami į tokius įvykius, ragina gyventojus prisidėti prie savivaldybės turto ir savo krašto aplinkos bei gamtos puoselėjimo. Pastebėję viešosios tvarkos pažeidimus gyventojai raginami nelikti abejingais ir nepraeiti pro šalį, nes tik bendromis pastangomis galima efektyviai ir visapusiškai apsisaugoti nuo turto niokojimo, žmonių rimties sutrikdymo, užtikrinti gyventojų saugumą. Taip pat ragina sudrausminti tuos, kurie elgiasi neteisingai, parodyti pavyzdį, kaip turėtų elgtis gyventojas, kuriam rūpi jį supanti aplinka.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas