Utenoje sulaikytas aštuoniolikmetis sukčius

Vasario 8–12 dienomis iš uteniškių apgaule viliojęs pinigus ir vertingesnius daiktus sukčius praėjusią savaitę buvo sulaikytas. 4 žmones aštuoniolikmečiam vilniečiui pavyko apgauti, tačiau penktąjį kartą mėginęs atsiimti pinigus, netrukus, budrių piliečių pagalba, buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Vasario 8 d. jaunuolis telefonu pateikęs netikrą mokėjimo patvirtinimą iš 28 metų vyriškio išviliojo mobiliojo ryšio telefoną, kainuojantį 185 eurus.
Vasario 10 d. iš dviejų garbingo amžiaus uteniškių (87-erių ir 78-erių metų moterų) sukčius išviliojo 1 250 eurų ir juvelyrinius dirbinius už 400 eurų.
Vasario 11 d. jaunuoliui pavyko išvilioti 2 000 eurų iš 76-erių uteniškio.
Vasario 12 d. melagingai pranešdamas, kad giminaitis sužalojo mergaitę ir reikia pingų, jog nebūtų pranešta policijai, jaunuolis nesugebėjo įtikinti 63-ejų vyriškio, kuris, kartu su artimaisias, padėjo policijai sulaikyti apgaviką.
Dėl išvardintų nusikalstamų veikų Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d., kur nurodoma, kad didžiausia galima bausmė – laisvės atėmimas iki trejų metų.
Utenos apskrities policijos pareigūnai perspėja gyventojus, kad sukčiai įvairiais būdais mėgina išvilioti pinigus ir turimus vertingus daiktus, todėl ragina būti budriais ir visuomet įsitikinti pateikiamos informacijos teisingumu, susisiekti su neva nelaimę sukėlusiais ar į ją tariamai papuolusiais artimaisiais.
Sulaukus panašaus pobūdžio skambučio būtinai praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas