Ant ledo įsitaisiusiems žvejams pavyksta pagauti ir „auksinę“ žuvelę

Vasario 5, 7 ir 10 dienomis Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Zarasų rajono agentūros pareigūnai vykdė reidus Imbrado, Zarasų, Turmanto seniūnijose. Reidų metu buvo tikrinama, kaip žvejai mėgėjai laikosi mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų. Iš viso patikrinta 14 ežerų ir juose žvejoję 37 žvejai.

Trims žvejams mėgėjams buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai už žvejybą be mėgėjų žvejybos leidimo suteikiančio teisę žvejoti tame vandens telkinyje. Jiems gresia administracinė bauda nuo 7,00 iki 58,00 EUR.

Vienas šiurkštus mėgėjų žūklės taisyklių pažeidimas nustatytas Kampuočio ežere (Turmanto sen.). Žvejys gaudė lydekas (pastarųjų žvejyba šiuo metu yra draudžiama) su dešimčia skritulių, masalui naudodamas žuveles. Taip pat turėjo sugavęs vieną lydeką. Pažeidėjui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas bei konfiskuota 10 skritulių. Jam gresia administracinė bauda nuo 115,00 iki 289,00 EUR ir bus paskaičiuota 158,48 EUR žala už neteisėtai sugautą lydeką.

Kitas šiurkštus pažeidimas nustatytas vasario 10 dieną. Šio pažeidimo autorius pareigūnus nustebino savo išradingumu. Zarasų rajono agentūros inspektoriai vykdydami reidą Avilio ežere pastebėjo pilietį A. B., kuris žvejojo masalui naudodamas žuveles su 5 savadarbiais „skrituliais”, tai yra iš plastikinio butelio padarytomis palaidynėmis. Pro šalį važiavę vietiniai gyventojai pranešė pažeidėjui, kad netoliese matė aplinkos apsaugos automobilį. A. B. greit susirinko „skritulius” ir spruko už netoliese esančio iškyšulio. Tačiau buvo per vėlu. Neteisėtą žvejybą inspektoriai jau buvo užfiksavę ir sulaikė pažeidėją. Krūmuose buvo rasti ir paslėpti pažeidimo įrankiai. Šiam piliečiui taip pat surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas ir nustatyta tvarka bus paskirta nuobauda.
Ignalinos rajone pareigūnai, vykdydami gyvosios gamtos apsaugos kontrolę, užfiksavo ne vieną šiurkštų pažeidimą, tačiau dažniausiai pažeidėjai draudžiamu laiku gaudo lydekas.
Patikrinę penkis Ignalinos miesto ežeruose žvejojusius asmenis, nustatyta, kad du iš jų darė statė palaidynes, masalui naudodami žuveles. Iš viso pažeidėjai buvo pastatę net 38 palaidynes.
Laiku nutraukus pažeidimą lydekų ištekliai buvo išsaugoti ir žalos gamtai nespėta padaryti.
Už šį mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą Ignalinos miesto gyventojams bus paskirtos administracinės baudos nuo  115 iki 289 eurų  ir konfiskuoti žvejybos įrankiai bei ledo grąžtas.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas