Anykštėnas nuteistas už prekybą žmonėmis

Panevėžio apygardos teismas dėl prekybos žmonėmis pripažino kaltu 42 metų anykštėną M. G., pastaraisiais metais gyvenusį Jungtinėje Karalystėje. Vyriškis, veikdamas grupėje dar su keliais asmenimis, melagingai žadėdamas gerą darbą, užverbavo, gabeno ir pardavė jauną moterį suteneriams Jungtinėje Karalystėje, kur ji buvo prievarta verčiama dirbti prostitute.

Dar penki vyrai iš Lietuvos dėl šio nusikaltimo jau buvo nuteisti 2012 metų lapkritį. M. G. atžvilgiu tyrimas buvo išskirtas į atskirą, nes jis dar 2011 metų pabaigoje nuo pareigūnų pasislėpė. Išdavus Europos arešto orderį, M. G. 2013 metų gegužę buvo sulaikytas Jungtinėje Karalystėje ir beveik po metų, 2014 metų kovą, pargabentas į Lietuvą. Teismo jis laukė būdamas suimtas.
Valstybės kaltinimą šioje byloje palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroro Rimanto Vagrio teigimu, grupė asmenų pasinaudojo nukentėjusiosios socialiniu pažeidžiamu ir apgaule, žadėdami jai gerai apmokamą kambarinės darbą viešbučiuose, 2011 metų pradžioje išgabeno į Jungtinę Karalystę.
Ten nuvežta jauna moteris iš pradžių buvo parduota vienai albanų grupei ir verčiama dirbti prostitute. Jai tai atsisakius daryti, lietuviai ją atsiėmė ir pardavė kitiems albanų suteneriams, kurie jie mušdami ir gąsdindami vertė pardavinėti savo kūną. Nukentėjusioji buvo laikoma užrakinta, iš jos atimti asmens dokumentai, o visus iš klientų gaunamus pinigus pasiimdavo suteneriai, teigiantys, kad už ją sumokėjo kelis tūkstančius eurų ir ji turinti už tai atidirbti.
Pasinaudojusi proga, kad ją turėję saugoti albanai nusigėrė, po kelių savaičių sekso vergijos lietuvė pabėgo ir praeivio gatvėje paprašė pagalbos.
M. G. savo kaltę neigė. Jis tvirtino, kad iš vieno Aukštaitijos miesto į kitą nuvežė ir kitiems asmenims nukentėjusiąją perdavė jai pačiai paprašius rasti prostitutės darbo užsienyje. Kaltinamasis tvirtino, kad 1 tūkst. litų, kurį jis gavo – tai ne užmokestis už į sekso vergijon parduotą moterį. Neva tuos pinigus jam sumokėjo pati moteris už tai, kad ji bus nuvežta į Angliją ir įdarbinta prostitute.
Panevėžio apygardos teismas lapkričio 14 dieną M. G. pripažino kaltu dėl prekybos žmonėmis ir skyrė jam 6 metų laisvės atėmimo bausmę.

LR prokuratūros inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas