Anykščių policininkai pričiupo melagį: vagystės istorija pareigūnų neįtikino

Anykščių policijos pareigūnus melagingai iškvietusiam vyrui – nemalonumai. Sukėlęs avariją ir pasišalinęs iš įvykio vietos, pranešė apie neva pavogtą automobilį, tai ne tik nepadėjo išvengti atsakomybės, bet dar labiau įklampino.
Šių metų lapkričio 9-osios naktį Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariate buvo gautas pranešimas apie tai, kad per 2 val. iš kiemo, esančio Viešintų miestelyje, (Anykščių r.), pavogtas automobilis.

Atvykus į įvykio vietą pareigūnai netoli pranešėjo senelio namų pastebėjo nuvažiavusį nuo kelio ir atsitrenkusį į elektros atramą „pavogtąjį” automobilį, kurio variklis buvo dar karštas. Bendraujant su pranešėju, akivaizdžiai matėsi, kad vyras neblaivus. Buvo nustatytas vidutinis (1,90 prom.) girtumas. Pareigūnams kilo įtarimas, kad pranešimas melagingas, kadangi pranešėjas painiojosi parodymuose, aiškindamas automobilio dingimo iš kiemo aplinkybes, patyrę pareigūnai suprato, kad tai nėra vagystė. Vyras iki galo laikėsi savo versijos, kad automobilį pavogė, todėl rastas automobilis buvo pristatytas į saugojimo aikštelę. Papildomai aiškinantis įvykio aplinkybes, pažeidėjas pats prisipažino, kad sukėlė eismo įvykį ir sąmoningai bandė išvengti atsakomybės, melagingai pranešdamas apie neva pavogtą automobilį.
Vyrui, už sukeltą eismo įvyki, kurio metu buvo numušta elektros atrama, apgadintas automobilis, už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos ir alkoholinių gėrimų vartojimą po eismo įvykio iki aplinkybių išsiaiškinimo, buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už tai gresia tūkstantinės baudos, galima automobilio konfiskacija arba 20–30 parų administracinis areštas, taip pat teks atlyginti žalą dėl sugadintos elektros atramos.
Už žinomai melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą pranešėjui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal 186 str. – užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki šešių šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas