Išniekino kunigo kapą – sulaukė atpildo

Šių metų spalio 12 dieną Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl išniekinto kunigo kapo Šv. Mato bažnyčios šventoriuje, esančio Anykščiuose Vilniaus gatvėje.

Policijos pareigūnai, atlikę tyrimo veiksmus, lapkričio 10 dieną sulaikė 19-metį Anykščių rajono gyventoją. Kitą dieną vaikinui pareikštas įtarimas dėl nusikaltimo, numatyto Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d. (viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką) ir 312 str. 2 d. (atliko vandališkus veiksmus kapinėse ar kitoje viešosios pagarbos vietoje arba dėl rasinių, nacionalinių ar religinių motyvų išniekino kapą ar kitą viešosios pagarbos vietą). Įtariamasis apklausoje prisipažino padaręs šį nusikaltimą, paaiškino, kad įvykdė dėl girtumo. Paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.
Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūra.

Utenos AVPK inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas