Prokuroras Utenos taksisto ir dviejų keleivių žūties kaltininkui pasiūlė 17 metų nelaisvės

Lapkričio 13 dieną Panevėžio apygardos teisme baigtas baudžiamosios bylos, kurioje 25 metų Mantas Šironas kaltinamas dėl tragiško eismo įvykio šių metų kovo 29 rytą Utenoje, A. Baranausko ir Užpalių gatvių sankryžoje, nagrinėjimas. Nelaimės metu dėl neblaivaus vairuotojo M. Širono kaltės žuvo 56 metų taksistas Gintautas Titenis ir dvi jo keleivės, taip pat sužeisti du M. Širono bendrakeleiviai.

Valstybinis kaltintojas pasiūlė M. Široną pripažinti kaltu dėl trijų žmonių nužudymo iš chuliganiškų paskatų bei dar dviejų žmonių sužalojimo ir skirti jam 17 metų laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose.
Su tokia M. Širono nusikaltimo kvalifikacija ir siūloma bausme kategoriškai nesutiko teisiamojo gynėja. Jos nuomone, apie tyčinį nužudymą negali būti nė kalbos – M. Šironas neturėjo nei tikslo, nei motyvo ką nors žudyti. Gynėja siūlė kvalifikuoti M. Širono nusikaltimą kaip Kelių transporto eismo saugumo pažeidimą su sunkiomis pasekmėmis.
To savo paskutiniame žodyje prašė ir M. Šironas. Jis teigė, jog per ilgus mėnesius už grotų iki teismo daug ką pergalvojęs ir supratęs, ką padarė.
Panevėžio apygardos teismo teisėjų kolegija nuosprendį paskelbs gruodžio 10 dieną.

„Utenos dienos” inf.
Ugniaus Mikaliūno nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas