Iš ežero – su lydekomis

Spalio 25 d. LR AM Utenos RAAD Visagino savivaldybės agentūros specialistai budėjimo metu iš Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos pranešimų priėmimo centro gavo pranešimą apie Anykščių rajone Pienionių tvenkinyje daromus Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus. Šiame vandens telkinyje žvejojęs pilietis informavo, kad tvenkinyje pastebėjo daug pastatytų skritulių lydekoms gaudyti. Jis įtarė, kad žvejai, kurie pastatė tuos skritulius, viršija leistiną žvejybos įrankių skaičių.

Atvykus į nurodytą vietą inspektoriai keturias valandas stebėjo vandens telkinį, kuriame žvejojo penki žvejai mėgėjai. Kad nebūtų pastebėti inspektoriai baigiančius žvejybą žvejus tikrino tuomet, kai jie rengėsi nuvažiuoti nuo tvenkinio. Visi patikrinti žvejai turėjo tinkamus žvejybos leidimus. Patikrinimo metu pas vieną žveją buvo aptiktas kibiras su masalui naudojamais gyvais karosiukais. Nuodugniau patikrinus automobilį, buvo aptiktos 4 pagautos lydekos. Išmatavus lydekas nustatyta, kad viena jų buvo pagauta 37 cm ilgio, nors taisyklės leidžia pasiimti lydekas tik nuo 45 cm. Už šį pažeidimą žvejui gresia bauda nuo 25 iki 200 Lt bei bus pareikštas daugiau nei 500 Lt ieškinys. Įrodyti žvejybos su didesniu kiekiu skritulių nepavyko, mat skrituliai buvo palikti vandens telkinyje.
Šiame ežere be priežiūros buvo palikta 16 skritulių lydekoms gaudyti, jie buvo paimti kaip bešeimininkiai įrankiai. Administracinė byla nagrinėjimui buvo perduota Anykščių rajono agentūrai.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas