Kaltais už kontrabandą pripažinti ir du visaginiečiai, buvę VSAT darbuotojai

Panevėžio apygardos teismas baudžiamuoju įsakymu kaltais dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pripažino penkis asmenis, gyvenančius Visagine. Tarp šių nuteistųjų yra ir du buvę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) darbuotojai, taip pat pripažinti kaltais piktnaudžiavus tarnybine padėtimi. Už šias nusikalstamas veikas keturiems vyrams ir vienai moteriai skirta baudų nuo 7 380 eurų iki 14 690 eurų.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Valstybės sienos apsaugos Ignalinos rinktinės ikiteisminio skyriaus pareigūnai nustatė, kad šią nusikalstamą veiką, padarytą praėjusių metų balandį, vykdė organizuota grupė, siekusi iš Baltarusijos į Lietuvą per Drūkšių ežerą pargabenti kontrabandines cigaretes, kurių vertė – daugiau nei 21 tūkstantis eurų.

Visi bendrininkai, veikę organizuotoje grupėje, buvo pasiskirstę vaidmenimis, darbais ir nuosekliai dėliojo kiekvieną nusikaltimo žingsnį. 7 500 pakelių cigarečių anksti ryte buvo pergabenti per Lietuvos-Baltarusijos sieną Drūkšių ežere ir vėliau palikti pakrantėje Lietuvos pusėje. Nusikaltėliai akylai stebėjo pareigūnų darbą ir, įvertinę situaciją, kad joks pasieniečių laivas nepatruliuoja ežere, jie valtimi parsiplukdė cigaretes.
10 plėvele įvyniotų ryšulių su kontrabandinėmis cigaretėmis iš valties buvo perdėti į automobilį ir ruošiami vežti paslėpti į netoliese esantį kaimą. Šiame Karlų kaime organizuotos grupės nusikaltimo vykdymas žlugo – juos sulaikė VSAT pareigūnai.
Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Generalinės prokuratūros ir laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas