Uteniškiai bus teisiami dėl sunkių nusikaltimų

Surakino vyrą antrankiais, grasino šaunamuoju ginklu, reikalaudami pinigų, o vėliau atėmė automobilį – tokiais nusikaltimais kaltinami du uteniškiai netrukus sės į teisiamųjų suolą. Vienas jų – nepilnametis, todėl antrasis kaltinamasis bus teisiamas ir dėl vaiko įtraukimo į nusikalstamą veiklą.

Utenos rajono gyventojas V. V. į teisėsaugos pareigūnų akiratį pakliuvo dėl pernai galimai įvykdytų sunkių nusikaltimų – turto prievartavimo bei plėšimo veikiant organizuotoje grupėje, kurią jis, įtariama, ir subūrė.

Įtariama, kad pernai spalį V. V. kartu su vienu nepilnamečiu ir ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu asmeniu (jo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas išskirtas į atskirą) užpuolė uteniškį, ankstų rytą prie namų sėdantį į savo automobilį. Vyras, kuriam užpuolikai pagrasino šaunamuoju ginklu, buvo surakintas antrankiais, pasodintas į keleivio sėdynę ir vežiojamas po Utenos apylinkes. Grasinant susidorojimu ir smurtaujant, iš jo buvo reikalaujama didelės pinigų sumos ir pagrobtas automobilis, kuris vėliau surastas Vokietijoje.

V. V. taip pat kaltinamas savavaldžiavimu. Įtariama, kad pernai birželį viename Utenos automobilių servise teleskopine lazda jis smogė vyrui į ranką ir grasino šaunamuoju ginklu.

Kartu su V. V. į teisiamųjų suolą sėsiantis nepilnametis kaltinamas ne tik plėšimu ir turto prievartavimu veikiant organizuotoje grupėje, bet ir dar vienu plėšimu. Įtariama, kad pernai vasarą jis naktiniame klube sumušė kitą vaikiną, o nukentėjusiajam išėjus į kiemą – atėmė mobiliojo ryšio telefoną ir laikrodį.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius.

Baudžiamasis kodeksas už turto prievartavimą, veikiant organizuotoje grupėje, numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 10 metų, o už plėšimą – nuo 2 iki 10 metų.

Byla perduota nagrinėti Utenos apylinkės teismo Utenos rūmams.

Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas