Tragiška savaitės pabaiga: siautėjusi ugnis nusinešė žmogaus gyvybę

Ypač šalta praėjusi savaitė pareikalavo gaisro aukų: penktadienį ugnis siautėjo Droničėnuose ir Saldutiškyje bei gyventojams atnešė nuostolių, o savaitgalį įsisuko Molėtų rajone, kur vietos gyventojas nebespėjo išsigelbėti iš pragaištingos ugnies gniaužtų.

Kovo 2 dieną apie 12 val. gautas pranešimas, kad Utenos seniūnijoje, Droničėnų kaime, dega gyvenamas namas. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, vieno aukšto medinio namo pastogė ir vidus buvo uždūminti. Kambaryje degė plastikinėmis dailylentėmis apkaltos lubos, o pastogėje prie dūmtraukio smilko pjuvenos ir spaliai.

Gaisro metu išdegė apie 50 kv. m lubų, aprūko kambarys. Buvo išardyta apie 15 kv. m stogo dangos. Gaisro priežastis – krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai.

Praėjus kelioms minutėms ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad Saldutiškio miestelyje uždūmintas vieno aukšto Saldutiškio Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijai priklausantis klebonijos pastatas su mansarda. Ugniagesiams gelbėtojams atvykus, smilko medinė perdanga tarp pirmo pastato aukšto ir mansardos, kambaryje už židinio degė medinė siena. Gaisro metu išdegė ir buvo išardyta apie 12 kv. m medinių lubų bei apie 15 kv. m medinės sienos. Aprūko pirmo aukšto vidus. Šio gaisro priežastis – krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai.

Kovo 3 dieną apie 16 val. Bendrasis pagalbos centras pranešė, kad Dubingių seniūnijoje, Drąsių kaime, dega gyvenamasis namas. Ugniagesiams gelbėtojams atvykus į įvykio vietą, vieno aukšto rąstinis, medinėmis dailylentėmis apkaltas gyvenamas namas degė atvira liepsna. Pastato stogas dengtas šiferio danga. Prieš atvykstant gelbėtojams šalia gyvenę žmonės iš degančio namo spėjo išnešti neįgalų jo savininką. Atvykę Greitosios medicinos pagalbos medikai nukentėjusį vyrą bandė gaivinti, tačiau nesėkmingai – jam buvo konstatuota mirtis. Gaisro metu sudegė namo stogas, perdengimas. Išdegė pastato vidus, sudegė name buvęs turtas. Tikėtina šio gaisro priežastis – kietojo kuro krosnių eksploatavimo reikalavimų pažeidimas.

Laikraščio „Utenos diena” ir Utenos APGV inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas