Moteris norėjo papirkti NŽT Utenos skyriaus darbuotojus

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) gruodžio 4 dieną informavo policiją apie užfiksuotą kyšio davimo atvejį. NŽT Utenos skyriuje apsilankiusi moteris susirinkimo dėl žemės sklypo suprojektavimo metu padėjo ant stalo 100 eurų ir skubiai išėjo. Susirinkime dalyvavę šeši asmenys tapo įvykio liudytojais. Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, gavęs NŽT darbuotojų pranešimą apie bandymą papirkti, pradėjo įvykio aplinkybių patikrinimą.

NŽT specialistai teigia, kad vykdydami tarnybines pareigas, jie savo darbą atlieka sąžiningai, vadovaujasi įstatymais ir netoleruoja jokių korupcijos formų. Darbuotojai nepriima dovanų, pinigų ar paslaugų, išskirtinių lengvatų ir nuolaidų iš asmenų ar organizacijų.

Jei kyšis yra duodamas, kaltas yra tas, kuris jį duoda. Toks veiksmas yra vadinamas papirkimu ir už tai Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse yra numatyta baudžiamoji atsakomybė: bauda, areštas, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki 7 metų. Bausmės dydis priklauso nuo kyšio vertės.

Nacionalinės žemės tarnybos ir laikraščio „Utenos diena“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas