Išgelbėta į kilpą pakliuvusi stirna

Gamtos sergėtojai dirba ir švenčių bei poilsio dienomis: vykdo reidus, gaudo brakonierius ir tuos, kurie neatsakingai elgiasi gamtoje.

Liepos 16 dieną Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Ignalinos agentūros pareigūnai vykdė gyvosios gamtos reidą, kurio metu pagrindinį dėmesį skyrė Aukštaitijos nacionaliniam parkui. Nors gyvosios gamtos pažeidimų nenustatyta, tačiau trims asmenims surašyti protokolai už Aukštaitijos nacionalinio parko lankymosi taisyklių pažeidimus. Visi pažeidėjai yra ne Ignalinos rajono gyventojai, todėl teko jiems paaiškinti, kad statyti palapines, kurti laužus, rengti stovyklavietes nacionaliniame parke galima tik tam tikslui įrengtuose ir atitinkamais ženklais pažymėtose vietose (stovyklavietėse).
Reido metu iš Pranešimų priėmimo centro (PPC) buvo gautas pranešimas pareigūnus privertė skubėti į Ceikinių seniūniją, kur į Ceikinės upelį įvažiavo lengvasis automobilis. Laimei įvykio metu žmonių aukų išvengta. Apžiūrėjus avarijos vietą buvo nustatyta, kad tepalai ir kiti naftos produktai į aplinką nepateko, kitokia žala aplinkai taip pat nepadaryta.
Prie Panižiškės kaimo vietiniai gyventojai grybaudami aptikto paspęstoje kilpoje įkliuvusią stirną. Gavę pranešimą, pareigūnai nuskubėjo į nurodytą vietą. Nors sureaguota buvo greitai, bet žmonės taip pat laiko negaišo, atvykus pareigūnams gyvūnas jau buvo išlaisvintas iš mirtinų spąstų.

Aplinkosaugininkai primena, kad pastebėję aplinkos apsaugos pažeidimus, apie tai gyventojai informuotų aplinkos apsaugos pareigūnus tiesiogiai arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas