Anykščiuose filmą „Sieranevada“ pristatys Rytis Zemkauskas

„Kino pavasario“ žiūrovų geriausiai įvertintus filmus nemokamai rodantis edukacinis projektas „Kino karavanas” atvyksta į Anykščius. Liepos 20 d., 19 val., Kultūros centre bus rodoma rumunų Naujosios bangos meistro Cristi Puiu drama „Sieranevada”. Filmą pristatys rašytojas, žurnalistas, TV laidų vedėjas ir prodiuseris Rytis Zemkauskas.

Filmo „Sieranevada” veiksmas vyksta Bukarešte, praėjus trims dienoms po teroristinio išpuolio Paryžiaus „Charlie Hebdo” redakcijoje. Keturiasdešimtmetis daktaras Laris su šeima atvyksta į tėvų namus, kur visa šeima mini tėvo mirimo ketvirtines. Kurdamas realaus laiko iliuziją Puiu beveik trijų valandų filme stebi komiškų ir dramatiškų situacijų kupiną šeimos mikrokosmosą, kur kiekvienas yra susitelkęs ties savo realybe, dabarties ir praeities interpretacija. Belaukiant kunigo skamba ne tik indai ir stiklai, bet ir šeimos paslaptys. Rumunų Naujosios bangos režisierius populiarų dramos prie vakarienės stalo žanrą įvelka į Lietuvai artimų ritualų ir mentaliteto rūbą.
„Puiu režisuojama kamera meistriškai nardo po buto kambarius ir koridorius suteikdama „Sieranevados” žiūrovui „didelio paveikslo” iliuziją. Žiūrovas tik vėliau supranta, kad šiame chaose vienas personažas yra ryškesnis. Tai – Lario, kuris, kaip ir daugelis mūsų, tokių susitikimų akivaizdoje permąsto savo vietą šeimos paslapčių ir emocijų žemėlapyje”, – filmą komentavo „Kino pavasario” programos sudarytoja Aistė Račaitytė.
Pasak projekto organizatoriaus Algirdo Ramaškos, vienas iš pagrindinių projekto „Kino karavanas” tikslų – kuo daugiau Lietuvos žiūrovų supažindinti su geru europietišku kinu. „Didžiulio entuziazmo ir pagrindinio partnerio „ŽEMAITIJOS – ilgaamžės tradicijos” bei išmaniojo partnerio „Telia” dėka geras kinas sklinda po šalį. Važiuojame rodyti filmų ten, kur žinome, kad mūsų laukia labiausiai”, – 2017 m. projekto turu džiaugėsi A. Ramaška.
Praėjusių metų „Kino karavano” kelionė buvo itin sėkminga – įvyko 50 nemokamų seansų, kuriuose apsilankė virš 10 tūkst. žmonių. Šiemet projekto maršrute – 31 miestas, kur planuojama surengti 60 seansų.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas