Molėtai šiemet švenčia 630 metų jubiliejų

Tradicinė Molėtų miesto šventė vyks birželio 30–liepos 1 dienomis. Šių metų šventė skiriama pirmojo Molėtų paminėjimo istorijos šaltiniuose 625 metų sukakčiai.
Likus mažiau negu dviem savaitėms iki miesto Jubiliejaus šventės dienų, Molėtai pristato svarbiausius miesto istorinei sukakčiai skirtus renginius.

Per visus metus Molėtų gimtadieniui dedikuojama įvairiausių renginių – nuo konferencijų iki sporto varžybų ar parodų. Miesto šventė savo kulminaciją pasieks birželio 29–liepos 1 dienomis. Tikimasi, kad ji bus masiškiausia Rytų Aukštaitijos vasaros šventė, kurios metu vyks keliolika renginių ir kurią aplankys gausybė svečių.
Birželio 30 d. numatyta šventės preliudija su Tarptautiniu jaunimo forumu, atvira diskusija „Mūsų nauji kaimynai: kaip priimti ir susidoroti su augančiais kultūriniais iššūkiais”, Makowo gminos orkestro koncertu, Švilpynių sąšauka, M’Olimpinės žaidynes atidarys „Drakonų” valčių lenktynės ir t. t.
Tą patį vakarą miesto Skulptūrų parke 19 val. koncertuos atlikėjai iš Ludzos savivaldybės (Latvija), grupės „Basi ant slenksčio”, „Baltos varnos”, šoks Street dance šokėjas.
18 val. Miesto paplūdimyje prasidės Paplūdimio tinklinio turnyras.
Pirmąją Miesto šventės dieną užbaigs „pripučiamo” kino seansas po žvaigždėtu Molėtų dangumi.
Liepos 1 d. rytą miestelėnus žadins ir į „Molines Molėtuose” kvies Molėtų PGT automobilis su šventės kviesliais.
9 val. Molėtų rajono savivaldybės meras Posėdžių salėje oficialiai priims į šventę atvykusias užsienio delegacijas, skaitys sveikinimą šventės svečiams, pasirašys Molėtų rajono savivaldybės kultūrinio ir ekonominio bendradarbiavimo sutartį su Ukrainos Žitomiro srities Romanovo rajonu, vyks tiesioginė Priėmimo vaizdo transliacija.
Po to visus Molinių dalyvius sveikins šventinė eisena Vilniaus gatve, kurioje Molėtų rajono savivaldybės merą lydės Makovo pučiamųjų instrumentų orkestras, užsienio šalių delegacijos, festivalio „Aukštaitijos vainikas” dalyviai, Molėtų rajono savivaldybės įmonių ir įstaigų atstovai, miesto svečiai.
Į Molines Molėtuose atvykę keramikai iš visos Lietuvos rengs keramikos edukacijas, demonstruos savo meninius gebėjimus. Čia taip pat vyks didysis Molėtų turgus, kur bus prekiaujama sendaikčiais, o savo puikiuosius dirbinius siūlys amatininkai ir tautodailininkai.
Liepos 1-ą Molėtuose bus siekiama švilpynių pūtimo rekordo! Vienu metu bus pučiama į 630 molinių švilpynių!
12 val. bus atidaroma Paroda „Kambarys kaip galerija”, kuri veiks birželio 30–liepos 1 dienomis. Molėtų krašto muziejaus ir dailės galerijos iniciatyva šeštąjį kartą vyks projektas „Molėtai įkvepia dailininkus”. Šiemet 17 Lietuvos menininkų specialiai ruošė autorines ekspozicijas, įsigilindami į Molėtų krašto ir gydytojo Jauniškio namo praeitį, iškeldami sau tikslą: priimti erdves paliestas laiko. Daugybė tuščių kambarių virs galerijomis, personalinėmis autorių ekspozicijomis. Jauniškio namas persikūnys į kuo tikriausią parodinį–meninį labirintą.
Po to vyks ir Rytų Aukštaitijos liaudiškos muzikos ir tautinių šokių festivalis ,,Aukštaitijos vainikas”. Jaunimo aikštėje bus rodoma Jėgos struktūrų programa, o „Ežerūno” aikštelėje nuo 10 val. vyks NKL 3×3 krepšinio turnyras.
12 val. Miesto paplūdimyje prasidės Paplūdimio futbolo turnyras.

Liepos 1 d. Vasaros estradoje nuo 16 val. vyks Baltijos šalių galiūnų čempionato varžybos.
20 val. į koncertą kvies Molėtų krašto sūnus – Rolandas Kazlas ir grupė „Pakeleiviai”.
21.30 val. muzikinį vakarą pratęs grupė „69 danguje”, po jo šventinio vakaro dangų nušvies fejerverkų šou, linksmintis kvies disko ritmai.
Liepos 2 d. nuo 10 val. Molėtų sporto centro teniso aikštyne vyks Teniso dvejetų turnyras.
11 val. prasidės Šv. apaštalų Petro ir Povilo atlaidai.
13 val. Molėtų šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje bus surengtas Sakralinės muzikos festivalio „Šlovinkime Viešpatį stygomis ir dūdomis” atidarymo koncertas, kuriame dalyvaus Baltijos šalių jaunimo simfoninis orkestras „Baltosios naktys” ir Molėtų bažnyčios mišrusis choras.
Šventės dalyvius ir svečius Molėtai rengiasi nustebinti ir kitais renginiais bei staigmenomis.

Molėtų r. savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas