Šventėje dalyvavo net varlių gerbėjai

Jau tapo tradicija gegužės 20 dieną Senovinės bitininkystės muziejuje Stripeikiuose (Ignalinos r.) švęsti „Gegužinio spiečiaus” šventę. Į ją praėjusį šeštadienį susirinko ne tik gausus būrys ignaliniečių, bet ir uteniškių, kitų rajonų gyventojų. Kaip sakė šios šventės organizatorė Danutė Indrašienė, šventėje dalyvavo jauni, talentingi žmonės, kurie ne tik kuria eiles apie bitutes, bet apie jas renka mokslo žinias, įvairiomis žiniomis dalijasi su kitais.

Jauni kupiškėnai bitininkai dvyniai Ignas ir Vilius Jackevičiai ne tik dalijo gardų brolių medų, bet ir demonstravo srautinį avilį, iš kurio tekėjo saldus medus. Taip pat vyko išskirtinio italų dizaino miesto bitininkavimui pritaikyto avilio „Burbulas” pristatymas. Jauna bitininkė Simona Plaipaitė nuo Medininkų gyrė šį avilį ir kvietė ragauti iš įvairių šalių atvežto medaus.

Šventėje akį džiugino daug sutiktų uteniškių, tačiau kad uteniškiai rašo eiles apie bites arba mokslinius darbus, buvo naujiena ne vienam. Jauna literatų klubo „Verdenė” narė uteniškė Eglė Kirilauskaitė net ir mažuosius sužavėjo savo eilių darna, o po jos savo mokslinį darbą apie bitutes pristatė Vilniaus universiteto doktorantė uteniškė Vaida Markovskienė.
Dar viena uteniškė dailininkė Aurina Paškevičienė kūrybinėse dirbtuvėse „Tapybiškai apie bitę” sutraukė didžiulį gerbėjų būrį.
Švęsti „Gegužinio spiečiaus” susirinko ir kitas ne mažiau egzotiškas „spiečius” – jau šeštus metus veikianti kolekcionuojančių varles asociacija „Kva”. Apie šiuos žmones trumpą reportažą žiūrėkite vaizdo medžiagoje.
Šventė sėkminga buvo ir tuo, kad, pasak jos organizatorių, viską pristatė, mokė ir demonstravo jauni talentai.
Šiųmečiame renginyje buvo ne tik „Utenos dienos”, Ignalinos rajono žiniasklaidos priemonių žurnalistai, bet ir jau antrą kartą į šventę atkakusi garsioji Zita Kelmickaitė. Apie jos sukurtą Lietuvos televizijos laidą, jos herojus uteniškius paskelbsime vėliau.

Autoriaus nuotr. ir video

{youtube}Frrf9ieEXhY&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas