Stripeikiuose vyks šventė „Gegužinis spiečius“

Jau tapo tradicija gegužės 20 dieną Senovinės bitininkystės muziejuje Stripeikiuose (Ignalinos r.) švęsti „Gegužinio spiečiaus” šventę. Ši šventė skirta pirmam pavasariniam medui, kuris yra pats skaniausias, gryniausio gintaro spalvos, rimčiausias sveikatintojas.
Šiųmetėje šventėje dalyvaus jauni, talentingi žmonės: ir eiles apie bites, ir mokslo žinias apie bites, ir niekur neregėtus negirdėtus avilius, ir tapybiškai apie bites, ir vabzdžių viešbučius – viską pristatys, mokys, demonstruos jauni talentai.

„Gegužinis spiečius” programa:

Gegužės 20 dieną 12-16 val. Pirmojo pavasarinio medaus ir sūrių mugė.

12-12.30 val. Programos vinis – srautinio avilio (avilio su kranu) demonstracija ir ypatingojo medaus iš ypatingo avilio degustacija. Avilį pristato jauni, kūrybingi bitininkai iš Kupiškio, broliai dvyniai Jackevičiai. Bičių ūkis „Brolių medus”.

12.30-13.00 val. Avilio „Burbulas” pristatymas. Išskirtinio, italų dizaino, miesto bitininkavimui pritaikytas avilys. Avilį pristato jauna bitininkė, Apiplanet.lt projekto vykdytoja, Medininkų pilies kaimynė Simona Plaipaitė. Šventės metu veiks medaus baras – įvairių Europos šalių įvairaus medaus degustacija.

13.00-13.30 val. „Poetinis žodis apie bites ir ne tik” ​Eglė Kirilauskaitė – ​jauna ​poetė, literatų klubo „Verdenė” narė.​

13.30-14.30 val. ​ Paskaita/pokalbis tema – „Pasaulis bičių akimis” žiniomis dalinasi Vaida Markovskienė, Vilniaus Universiteto biologijos krypties doktorantė.

14.30-15.00 val.​ Muziejaus parodos autorės Aurinos Paškevičienės kūrybinės dirbtuvės „Tapybiškai apie bitę”.

15.00-16.30 val. Edukacinė, patyriminė veikla „Vabzdžių viešbutis” Vabzdžių viešbučio dirbtuvėms vadovauja SGMD Studentų Gamtininkų Mokslinė Draugija.​

Laukiame pavasario medaus šventėje su savo atsineštomis vaišėmis, paklotukais ir bičiuliškais
pašnekesiais.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas