Molėtų miesto viešosios erdvės – paslaugų sektoriaus ir smulkaus verslo plėtrai

Vidaus reikalų ministerija skyrė finansavimą Molėtų miesto viešosios erdvės modernizavimo ir laisvalaikio infrastruktūra sukūrimo projektui įgyvendinti. Planuojama, kad įrengus aktyvaus laisvalaikio infrastruktūrą, miesto viešosios erdvės taps patrauklesnės smulkaus verslo ir paslaugų sektoriaus plėtrai.

Šiuo metu Molėtų viešosios erdvės yra nepakankamai panaudojamos paslaugų sektoriaus ir smulkaus verslo plėtrai bei bendruomenės laisvalaikiui. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl mieste mažėja gyventojų skaičius, o nedarbo lygis išlieka didesnis negu Lietuvos vidurkis. Postūmiu situacijai gerėti netrukus taps erdvė, kurioje molėtiškiai ir jų svečiai galės ne tik pailsėti, pasivaikščioti ar aktyviau praleisti laiką, bet ir bus sukurtos palankios sąlygos smulkaus verslo plėtrai, naujų darbo vietų kūrimui.
Molėtų rajono savivaldybės administracijos inicijuoto ir įgyvendinamo investicinio projekto „Viešosios aktyvaus laisvalaikio infrastruktūros plėtra Molėtų mieste, II etapas” uždavinys – pagerinti Molėtų miesto aktyvaus laisvalaikio infrastruktūrą, sutvarkyti viešąją erdvę aplink Pastovėlio ežerą.
Įgyvendinus projektą bus sutvarkyta ir bendruomenės reikmėms pritaikyta teritorija dešinėje ir kairėje Pastovėlio ežero kranto pusėje, rekreacinėms reikmėms pritaikytas tiltas prie Vilniaus gatvės. Taip pat bus rekonstruoti bei naujai įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengta aikštelė aktyviam poilsiui su fontanų „arkada”, laiptai ežero šlaite, krante ir ant vandens lengvų konstrukcijų terasa, suremontuotas Jaunimo g. tiltas, sutvarkytas Pavasarininkų kalnas ir jo prieigos, vaikų žaidimo aikštelė, įrengtas apšvietimas, vaizdo stebėjimo kameros, vejos ir želdiniai.
Tikimasi, kad įrengus aktyvaus laisvalaikio infrastruktūrą, Molėtų miesto ir rajono gyventojai bei svečiai naudosis saugia ir šiuolaikinės visuomenės poreikius atitinkančia gyvenamąja aplinka, pagerės miesto estetinis vaizdas. Tokiu būdu bus sukurtos palankios sąlygos paslaugų sektoriui plėstis ir gyvenimo Molėtų mieste gerovei didėti.
Šiam projektui finansuoti skirta bemaž 871 tūkst. eurų, iš kurių bemaž 800 tūkst. eurų – Europos Sąjungos (ES) fondų lėšos.
Projektas įgyvendinamas pagal Vidaus reikalų ministerijos administruojamą 2014-2020 metų ES fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Miestų kompleksinė plėtra”. Šiai priemonei finansuoti  iš viso skirta iki 107 mln. eurų, iš kurių apie  99 mln. eurų – ES fondų lėšos.
Nacionalinę regioninę politiką įgyvendinančius projektus pagal minėtą priemonę vykdo 23 vidutinio dydžio Lietuvos miestai.

Vidaus reikalų ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas