Visagine viešėjo svečiai iš Baltarusijos

Kovo 2 dieną Visagino savivaldybės mero pavaduotojos Tamaros Gaivoronskajos kvietimu Visagine viešėjo svečiai iš Baltarusijos – laisvosios ekonominės zonos „Vitebsk” administracijos atstovai, susitikę su šios savivaldybės vadovais, tarybos nariais, verslininkais ir aptarę bendradarbiavimo galimybes.

Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė pasveikino susirinkusiuosius ir papasakojo apie savivaldybę. Ji palinkėjo produktyvaus bendravimo ir bendrų ateities planų. Svečiams buvo pristatytas naujas filmas, demonstruojantis Visagino visapusiškumą, daugiatautiškumą ir patrauklumą.
Svečiai padėkojo už kvietimą ir šiltą priėmimą, pasidžiaugė tuo, kad atvažiavo į šį miestą, kuris sužavėjo juos savo gamtos grožiu ir žmonių nuoširdumu. Jie taip pat pristatė susirinkusiesiems trumpą pranešimą. Laisvoji ekonominė zona (toliau LEZ) „Vitebsk” – tai ūkinei, komercinei ir finansinei veiklai skirta teritorija, kurioje įstatymu nustatytos ypatingos ekonominės ir teisinės ūkio subjektų funkcionavimo sąlygos. Tai viena iš tiesioginių užsienio investicijų pritraukimo formų. Čia Baltarusijos ir kitų valstybių įmonės gali naudotis išvystyta infrastruktūra ir išskirtinai palankiomis ekonominėmis bei teisinėmis sąlygomis. Įmonėms taikomi lengvatiniai mokesčių tarifai bei įvairi pagalba. Per 18 LEZ „Vitebsk” egzistavimo metų buvo padaryta nemažai. Tarp 36 LEZ „Vitebsk” rezidentų (zonos įmonių) yra energetikos, tekstilės, farmacijos, baldų, chemijos, metalo apdirbimo, elektronikos, statybos, apdirbamosios, mašinų gamybos ir maisto pramonės įmonės. Zonos įmonėse dirba apie 10 700 darbuotojų.
Susitikimo dalyviai ilgai ir aktyviai diskutavo apie bendradarbiavimo galimybes, dalijosi veiklos patirtimi. Susitikimo pabaigoje svečiai pakvietė Visagino savivaldybės atstovus bei verslininkus į investuotojų forumą, kuris įvyks gegužės 10–11 dienomis Vitebske.

Visagino savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas