Meilės dienai – legenda „Eglė žalčių karalienė“

Kupiškio kultūros centras kviečia į vienos žinomiausių ir jausmingiausių lietuviškų legendų – pasakos „Eglė žalčių karalienė” inscenizaciją, skirtą Šv. Valentino dienai. Ši istorija režisierės Neringos Danienės rankose atgimsta trečiąjį kartą – šįkart su jungtine kūrybine komanda iš Kupiškio ir Rokiškio.

Spektaklis kupinas įvairiausių emocijų: nuostabios meilės, vaikiško juoko, namų ilgesio, netekties… Jausminga istorija rutuliosis dviejose erdvėse, dviejuose nesuderinamuose pasauliuose: paprastu ir aiškiu gyvenimo suvokimu alsuojančioje Žemėje, kuriai skambesį suteiks Astos Mičelienės kanklėmis atliekami lietuvių liaudies ir šiuolaikiniai kūriniai, bei mistiniame Jūros pasaulyje, į kurį nukels Oksanos Sadauskienės smuiko improvizacijos. Spektaklyje vaidins, dainuos, šoks apie 70 atlikėjų – abiejų rajonų teatralai, folkloro kolektyvų nariai, Rokiškio choreografijos mokyklos balerinos bei nemažai privačių asmenų, tiesiog panorusių išbandyti jėgas kūrybiniame procese. Jauniausiajai aktorei, vaidinsiančiai Drebulėlę – vos šešeri.
Pagrindinių aktorių pora – taipogi jungtinė. Eglės vaidmeniui ruošiasi kupiškietė sportinių šokių trenerė Irmina Puipaitė, Žilviną vaidins rokiškėnas teisininkas Ramūnas Godeliauskas. Jausmų tvirtumo simbolį – dvi tviskančias karūnas iš žalvario kuria kalvis Audrius Laucius.
„Ši legenda unikali tuo, kad ji ras kelią ir į jaunų įsimylėjėlių, ir į stebuklo išsiilgusio vaiko, ir į intelektualaus vyresnio žiūrovo širdis. Labai universali ir daugiaplanė, labai jausminga ir lietuviška istorija, verta gintarinės karūnos”, – sakė spektaklio režisierė.

Kupiškio kultūros centro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas