Įrengus Molėtuose universalią aikštę, miestas taps patrauklesnis

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas skyrė finansavimą Molėtų miesto viešosios infrastruktūros plėtotės ir atnaujinimo projektui įgyvendinti.
Tikimasi, kad sutvarkyta Molėtų miesto viešoji erdvė (Ąžuolų ir Kreivosios gatvių teritorija) taps traukos centru, kuriame susitiks ir bendraus įvairių kartų žmonės, vystysis privačios paslaugos, formuosis modernaus, investicijoms patrauklaus ir saugaus miesto veidas, gerės žmonių gyvenimo kokybė, jų užimtumas ir aktyvumas, augs nekilnojamojo turto vertė.

Projekto, kurį įgyvendina Molėtų rajono savivaldybės administracija, metu minėtoje teritorijoje bus įrengta universali daugiafunkcinė aikštė, ne tik pritaikyta mugėms, viešiems renginiams ir miesto šventėms rengti, bet ir tinkanti aktyviam jaunimo laisvalaikiui. Apie 6,5 ha dydžio miesto teritorijoje bus įrengtas pėsčiųjų takas, žiūrovų amfiteatras, universali vasaros lauko žaidimų aikštelė su galimybe žiemą įrengti čiuožyklą, taip pat riedlentininkams, riedutininkams ir ekstremalaus dviračių sporto mėgėjams pritaikytas parkas, automobilių parkavimo vietos, apšvietimas, mažoji architektūra, suformuoti nauji želdiniai.
Molėtų rajono savivaldybės administracijos inicijuotam ir įgyvendinamam projektui „Ąžuolų ir Kreivosios gatvių teritorijų išnaudojimas įrengiant universalią daugiafunkcinę aikštę” skirta bemaž 536 tūkst. eurų, iš kurių daugiau nei 492 tūkst. eurų – Europos Sąjungos (ES) fondų lėšos.
Projektas įgyvendinamas pagal Vidaus reikalų ministerijos administruojamą 2014–2020 metų ES fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Miestų kompleksinė plėtra”. Šiai priemonei finansuoti iš viso skirta iki 107 mln. eurų, iš kurių apie 99 mln. eurų – ES fondų lėšos.
Nacionalinę regioninę politiką įgyvendinančius projektus pagal minėtą priemonę vykdo 23 vidutinio dydžio Lietuvos miestai.

Vidaus reikalų ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas