Pasveikinti geriausi Ignalinos rajono verslininkai

Jau įprasta, kad baigiantis metams apžvelgiami nuveikti darbai, džiaugiamasi pasiekimais, sveikinama ir apdovanojama. Gruodžio 16 dieną Ignalinoje pagerbti geriausi metų verslininkai. Ignalinos rajono vietos veiklos grupė ir Ignalinos rajono savivaldybė šiemet sujungė du tradicinius šventinius metų renginius: verslo apdovanojimų ir bendruomenių pagerbimo.

Surengta šventinė konferencija „Verslas kaime: iššūkiai ir galimybės” paragino visus naujai pažvelgti į galimybes kaimo vietovėse. Verslininkai kviesti pabūti kartu, pabendrauti, pasidžiaugti vieni kitų pasiekimais. Savo sėkmės istoriją pristatė Ilgių bendruomenė, gavusi nacionalinį apdovanojimą Spindulys 2016 kaip jaunatviškiausia Lietuvos bendruomenė, kuri savo jėgomis parengusi projektus įkūrė modernų jaunimo centrą ir užtikrino jo veiklos plėtrą. Apie artėjančius renginius papasakojo Palūšės bendruomenė, kuri išrinkta 2017 m. Mažąja kultūros sostine. Šventiniam besibaigiančių metų renginiui aktyviausios rajono bendruomenės surengė rankdarbių parodą. Renginio svečiams koncertavo Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklos jaunieji muzikantai.
Konferencijos dalyvius sveikino savivaldybės mero pavaduotojas Laimutis Ragaišis, Ignalinos rajono vietos veiklos grupės pirmininkas Edmundas Kilkus, kaimo plėtros strategijos įgyvendinimo vadovė Ligita Smagurauskienė. Buvo skaitomi aktualūs pranešimai apie socialinio verslo vystymą, žuvininkystės plėtros strategijos galimybes, valstybės dotuojamas konsultacijas pradedantiems verslą. Iškilminga renginio dalis – įteikti apdovanojimai Ignalinos rajono verslininkams, kurių veikla šiemet buvo ryškiausia, reikšmingiausia.
Europos parlamento nario Bronio Ropės padėka buvo apdovanota inovatyviausia rajone ir Europoje žinoma Ignalinoje veikianti UAB „Nova fabrica”. Didžiausioje Europos Sąjungos mokslinių tyrimų ir inovacijų programoje „Horizontas 2020″ ši įmonė laimėjo naujus projektus pagal mažoms ir vidutinėms įmonėms skirtą priemonę („SME instrument”), kurios tikslas – kurti pasaulinio lygio inovacijas.
Seimo nario Gintauto Kindurio padėka skirta Ignalinoje gyvenantiems verslininkams Rasai ir Domui Šteimantams už idėjas ir šeimos verslo puoselėjimą.
Ignalinos rajono savivaldybė šiemet įsteigė tris nominacijas ir pasveikino daugiausiai mokesčių į rajono biudžetą sumokėjusią UAB „BHK Lietuva”, už ilgametį RKL krepšinio komandos ir kultūrinių renginių rėmimą dėkojo UAB „Namų fabrikas” (viešbutis-restoranas „Žuvėdra”). Verslininkai Laima ir Rimantas Rakauskai („Paukščių kaimas”) apdovanoti už edukacinio turizmo plėtrą ir Ignalinos krašto garsinimą.
„Swedbank” įsteigė nominaciją „Už bendradarbiavimą” ir apdovanojo UAB „Romnesa” ir UAB „Ignalinos girios”. Ignalinos kredito unija už naujus verslo vėjus Ignalinos rajone dėkojo UAB ,,Aukštaitijos verslo centras”. Ignalinos turizmo informacijos centras sveikino Paliesiaus dvarą (nominacija „Už dvaro sodybos pritaikymą pažintiniam, kultūriniam, pramoginiam ir poilsiniam turizmui”). Ignalinos vietos veiklos grupės nominacijoje „Už bendruomeninio verslumo ugdymą” apdovanojimas atiteko Šiūlėnų bendruomenės pirmininkei Marijonai Lukaševičienei. Darbo birža, dėkodama už naujų darbo vietų steigimą, savo padėką ir dovaną skyrė D. Kindurio įmonei.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas