Anykščius drebina politiniai neramumai: traukiasi visa mero K. Tubio komanda

Iš darbo traukiasi visa Anykščių rajono savivaldybės mero Kęstučio Tubio komanda. Pareiškus, kad traukiasi ir daugiausiai mandatų taryboje turinti Liberalų frakcija, ima byrėti ir valdančioji dauguma. Tiesioginiuose mero rinkimuose buvusį policijos generalinio komisaro pavaduotoją rėmę rajono liberalai aiškina nebegalintys pakęsti mero valdymo metodų.

Pirmadienį pareiškimus išeiti iš darbo parašė Anykščių savivaldybės administracijos direktorė Veneta Veršulytė, jos pavaduotojas liberalas Saulius Rasalas bei mero patarėjai liberalas Kęstutis Indriūnas ir „darbietis” Donaldas Vaičiūnas.
„Sprendimų priėmimas neturėtų būti vienasmenis. Tai yra vieta komandiniam darbui, diskusijai. Jeigu mes suprantame komandinį darbą pasakymu „duodu komandą ir jūs vykdote”, mano manymu, demokratinėje valstybėje tai neturėtų būti priimtina”, – akcentavo V. Veršulytė.
Jos pavaduotojas liberalas Saulius Rasalas taip pat pasipiktinęs mero vienvaldyste, nes visi sprendimai priimami tik jo valia, o atsakomybė tenka visai administracijai.
Visi K. Tubio kolegos liberalai žada eiti dirbti į opoziciją.
Anykščių rajono savivaldybės meras Kęstutis Tubis, komentuodamas rajone susiklosčiusią situaciją, pabrėžė, jog visa tai įvyko dėl to, jog jis administracijos darbuotojus paprasčiausiai ragino atlikti darbus. „Jeigu savivaldybės vadovas reikalauja iš jam pavaldžių asmenų darbo ir ataskaitų, tai nėra savivaliavimas ar kitoks valdymo modelis. Jeigu aš toleruoju tai, kad tie darbai neatliekami ar atliekami netinkamai, tai kyla klausimas, kam tada reikalingas tiesiogiai renkamas meras”, – svarstė rajono vadovas.
Ar Anykščiuose subyrės valdžia, priklausys nuo liberalų partnerių sprendimo – jie žada apsispręsti artimiausiu metu.

Informaciją pagal lrytas.lt parengė Lina NARČIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas