Dusetų krašto menininkas savo kūrybą pristato Ignalinoje

Lapkričio 8 dieną Ignalinos krašto muziejuje atidaryta dusetiškio dailininko ir fotografo Alvydo Stausko kūrybos paroda „Nostalgija peizažui”. Muzika ją pasitiko ir visus pasveikino Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklos gitaristų kvartetas. Apie meno poveikį žmogui kalbėjo ir autorių pristatė muziejaus darbuotoja Inga Čibiraitė. Pasigrožėti žinomo dailininko darbais susirinko jį gerai pažįstantys Ignalinos krašto kūrėjai ir kūrybos gerbėjai.

Aliejiniais dažais tapyti A. Stausko paveikslai ir akvarelės tarsi atveria didelius šviesius langus į nuostabų gamtos pasaulį. Tai dailininko meilės išraiška savo gimtajam kraštui, kuriam jis skiria tikrai daug kūrybinių jėgų, gražių minčių ir idėjų. „Esu gamtos vaikas. Visi šie paveikslai tapyti gamtoje. Man buvimas gamtoje – nuostabus jausmas, dvasinis poilsis, atitrūkimas nuo veiklos, rūpesčių, pilnatvės išgyvenimas…”, – kalbėjo menininkas.
Autorius apie save mažai pasakojo, daugiau – apie Dusetas, čia bendrai veiklai susibūrusius menininkus, vykstančius gražius renginius. Pasak A. Stausko, savo parodas jis pristato maždaug kas penkerius metus, užsiima kitų kūrėjų parodų, kūrybinių plenerų organizavimu, dailės galerijos katalogų leidyba, yra Dusetų Kultūros centro Dusetų dailės galerijos vadovas, pedagogas. Su didele pagarba menininkas prisiminė buvusius dailės mokytojus, ypač Romualdą Pučeką. Nuo 1972 metų Dusetų Kazimiero Būgos vidurinėje mokykloje dailė buvo sustiprintas dėstomas dalykas. A. Stauskas dar būdamas dešimtokas miestelio muziejuje jau pristatė akvarelių parodą. Pirmieji kūrybiniai bandymai berniuką ir jo mokytojus sužavėjo dar ketvirtoje klasėje. Dabar dailininkas savo paveikslus skaičiuoja šimtais, jo darbai vertinami Lietuvoje, jie iškeliavę ir į daugelį pasaulio šalių.
Autorius sakė labiausiai džiaugiasi gyvendamas savame krašte. Čia jaučiasi savo vietoje, nenustoja žavėtis gamta ir jį supančiais žmonėmis: „Niekur nenoriu važiuoti iš gimtojo krašto. Čia nejaučiu provincijos. Labai džiaugiuosi, kad į Dusetas atvažiavo gyventi Nomedos ir Šarūno Saukų šeima, iš užsienio sugrįžo Violeta ir Virgis Gasparaičiai. Apskritai, su Dusetomis susiję, čia kuria ar kūrybinėje veikloje dalyvauja net 22 dailininkai, 12 fotografų. Vieni čia gyvena ir moko vaikus, kiti – kuria, treti – mielai atvažiuoja ir dalyvauja veiklose. Tas meninis ratas auga, yra kažkokia nepaprasta trauka…”. Kalbėdamas apie savo kūrybą, menininkas vėlgi labai trumpai ją apibūdino, save vadindamas realistu, neieškančiu jokių modernių „mandrybių”, nesivaikančiu madų. Jam svarbiausia – nuoširdumas ir gyvenime, ir kūryboje.
A. Stauskas sakė mielai priėmė kvietimą surengti parodą Ignalinoje. Jam šis kraštas labai mielas, gražus ir jis su malonumu čia dar dienai pasiliks, apžiūrės pasikeitusį miestą, susitiks su bičiuliais, aplankys kultūros įstaigas. Menininkas taip pat žadėjo surengti savo būsimo nuotraukų albumo „Vandens metamorfozės” pristatymą Ignalinoje.
Autorių sveikino ir už nuostabią parodą dėkojo savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Rasa Juodagalvienė, muziejaus direktorė Renata Veličkienė. Su gėlėmis atskubėjo ir bendrais prisiminimais iš buvusių susitikimų, plenerų dalijosi dailininkė Nijolė Trinkūnienė, keramikė Aldona Jakubovskienė. A. Stauskas dėkojo už jam parodytą dėmesį, šiltą sutikimą. Jis sakė mielai priėmė kvietimą surengti parodą Ignalinoje, nes šis kraštas jam labai mielas, gražus ir čia jis planuoja dar dienai pasilikti, apžiūrėti pasikeitusį miestą, susitikti su bičiuliais, aplankyti kultūros įstaigas. Menininkas taip pat žadėjo surengti savo būsimo nuotraukų albumo „Vandens metamorfozės” pristatymą Ignalinoje.

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas