Apdovanoti gyvūnų globėjai

Spalio 4 dieną minint Pasaulinę gyvūnijos ir šv. Pranciškaus Asyžiečio dieną, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) apdovanojo žmones, kurie globoja, gelbėja, rūpinasi nuskriaustais ar sužeistais gyvūnais.

Šiemet VMVT padėkos ir unikalūs ženklai „Sekime Šv. Pranciškaus pavyzdžiu” įteikti penkiolikai geradarių visoje Lietuvoje.
Panevėžio gyvūnų globos draugijos gyvūnų prieglaudos savanoris Justinas Stašys apdovanotas ženklu „Sekime Šv. Pranciškaus pavyzdžiu” už pasiaukojamą meilę beglobiams gyvūnams.
Šakių VMVT ženklą „Sekime Šv. Pranciškaus pavyzdžiu” įteikė Alvydui ir Žanetai Pilipauskams už rūpinimąsi benamiais, beglobiais, sužeistais gyvūnais ir jų gerove.
Ženklai taip pat įteikti Ignalinos „Šaltinėlio” mokyklos mokytojai Janei Čiplienei už gyvūnų gerovės idėjų propagavimą, švietėjišką veiklą, paramą gyvūnų globos įstaigoms ir VšĮ „Telšių uodegėlė” vadovei Romai Puidokienei už profesionalią, aktyvią veiklą gelbėjant, globojant bešeimininkius, kenčiančius, sužeistus gyvūnus, už originalius, kūrybiškus sumanymus šviečiant visuomenę gyvūnų gerovės klausimais, skatinant atsakingą požiūrį, pagarbą ir atjautą gyvūnams.
Už rūpinimąsi beglobiais gyvūnais, šviečiamąją veiklą ir organizuojamus renginius vaikams gyvūnų globos temomis padėka įteikta Zarasų miesto seniūnei Olgai Podolskienei.
Padėka apdovanota privati Zarasų veterinarijos gydytoja Loreta Alechnavičienė už neatlygintiną veterinarinės pagalbos teikimą, aktyvų dalyvavimą visuomeninėje veikloje, rūpestingą ir atsakingą rūpinimąsi beglobiais gyvūnais.
Už išskirtinę meilę gyvūnams VMVT padėka skirta ūkininkui Antanui Pauliui Kuliešiui iš Skuodo rajono.
Biržų VMVT padėka apdovanojo Suomijos organizacijos „Pet Rescue Finland” įkūrėją Liiso Anneli Leitzinger už gyvūnų gerovės idėjų propagavimą ir rūpinimąsi beglobiais gyvūnais.
Varėnos VMVT viršininkas padėką įteikė privačiam veterinarijos gydytojui Dariui Tamulevičiui už rūpinimąsi beglobiais gyvūnais, veterinarinės pagalbos teikimą ir švietėjišką veiklą.
Padėka skirta Šiauliuose įsikūrusios Raimondo Rimgailos klinikos darbuotojams už švietėjišką veiklą gyvūnų gerovės ir globos klausimais, nuolatinės pagalbos suteikimą kenčiantiems ar sužeistiems gyvūnams.
Plungės VMVT padėką skyrė verslininkei Vidai Stuobrienei už bendradarbiavimą gyvūnų gerovės srityje.
Padėkomis taip pat padovanotas Mielagėnų klebonas Marijonas Savickas, Ignalinos viešosios bibliotekos Mielagėnų filialo bibliotekininkė Rima Misiūnienė, veterinarijos klinikos „Greitoji žirafa” darbuotoja Vaida Zlotkienė, Ignalinos gyvūnų globos organizacijos VšĮ „Šlapia nosytė” savanorė Rita Jutienė, UAB „Aliter” vadovė Daiva Vasiliauskienė.

VMVT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas