Kontrabandininkų pievoje paslėptus rūkalus surado pasieniečiai

Švenčionių rajone Ignalinos rinktinės pasieniečiai sulaikė beveik 3 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Jie buvo paslėpti pievos įgriuvoje po žolėmis.
Praėjusį šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiams paskambino vyras. Jis pranešė, kad Švenčionių rajono Sarokpolio kaimo prieigose pastebėjo pamiške nuo Simanavo kaimo link kelio Zarasai – Vilnius einančius tris įtartinus asmenis su nešuliais. Nuo šios vietos iki valstybės sienos su Baltarusija – 4 kilometrai.

Atskubėję Pavoverės ir Specialiosios paskirties užkardų pasieniečiai blokavo Sarokpolio prieigas. Jie pamatė nuo kaimo link plento Vilnius – Zarasai per laukus bėgančius tris asmenis. Dėl didelio atstumo jų pasieniečiams pavyti nepavyko. Manoma, kad bėgliai įsėdo į prie plento paliktą automobilį ir paspruko.
Apieškojus vietovę už kilometro nuo Sarokpolio kaimo, kur jie buvo pastebėti, pievos įgriuvoje VSAT pareigūnai rado žolėmis uždengtus į juodą polietileno plėvelę supakuotus 6 ryšulius. Juose buvo 2 980 pakelių cigarečių „Fest” ir „Minsk Super Slims” su Baltarusijos akcizo ženklais.
Pradėta administracinės bylos teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Kontrabandiniai rūkalai pristatyti į Pavoverės užkardą.

VSAT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas