Visagino kultūros centro direktorės ir jos pavaldinio laukia teismas

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir nagrinėti į teismą perduota baudžiamoji byla, kurioje Visagino kultūros centro direktorė D. M. kaltinama piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu bei jų panaudojimu. Dokumentų klastojimu šioje byloje kaltinamas ir vienas jos pavaldinys.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2013 metų vasarą Visagino kultūros centras organizavo galimai fiktyvų viešąjį pirkimą įgarsinimo įrangai įsigyti. Įtariama, kad iš tiesų privalomos viešojo pirkimo-pardavimo procedūros nevyko, o buvo susitarta su viena vietos bendrove ir iš jos įsigyta 24 tūkst. 370 litų (7 tūkst. 58 eurų) vertės įranga.
Pagal STT pareigūnų surinktą informaciją apie įgarsinimo įrangos pirkimą kitoms ja prekiaujančioms bendrovėms nebuvo pranešta, o pirkimo sutartis su tariamai laimėjusia įmone buvo pasirašyta net nepasibaigus pasiūlymų pateikimo terminui ir tą pačią dieną dalis įrangos jau buvo pristatyta į Visagino kultūros centrą.
Visagino kultūros centro direktorei D. M. pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dėl viešųjų pirkimų dokumentų klastojimo bei jų panaudojimo. Pastarasis kaltinimas pateiktas ir šio centro darbuotojui V. F., o  dar kelių D. M. pavaldinių atžvilgiu ikiteisminiai tyrimai nutraukti.
Ikiteisminį tyrimą dėl Visagino kultūros centro darbuotojų galimai įvykdytų nusikalstamų veikų atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai. Šį tyrimą kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.
STT pareigūnai Visagino kultūros centro vadovės ir darbuotojų galimai padarytomis nusikalstamomis veikomis susidomėjo vykdydami kitus su Visagino savivaldybės bei jos pavaldžių įstaigų darbuotojais susijusius ikiteisminius tyrimus.
Plataus visuomenės atgarsio sulaukęs ikiteisminis tyrimas, kuriame Visagino merei D. Š.  pateikti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, prekybos poveikiu ir dokumentų klastojimo taip pat artėja į pabaigą.

Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas