Jaunųjų dailininkų dovana senelių namams ir gerumo pamokos Mielagėnuose

Mielagėnų palaimintojo Jurgio Matulaičio parapiniai globos namai (Ignalinos r.), kuriais rūpinasi klebonas Marijonas Savickas, kiekvieną čia apsilankiusį sužavi jaukumu, skoningai sutvarkytomis erdvėmis ir išpuoselėta aplinka. Dabar baltųjų namų patalpos tapo dar gražesnės, jos prisipildė spalvų, nuostabių vaizdų. Čia savo vietas surado 27 tapyti paveikslai. Tai Ignalinos kultūros ir sporto centro Dailės studijos vadovės Nijolės Trinkūnienės ir jos vyresniųjų mokinių dovana, kuri buvo kuriama daugiau nei pusę metų.

„Po renovacijos sienos buvo lyg negyvėlio akys. Užeidavai ir jausdavaisi lyg ligoninėje, o dabar mes gyvensime tarp gėlių, matysime pavasarius, vasaras, tiltus ir gražius miestus. Namai tapo gyvi, spalvingi, prisipildė geros nuotaikos…”, – gegužės 27-ą surengtame paveikslų pristatymo renginyje sakė klebonas Marijonas Savickas, o dėkingi seneliai jam pritarė plojimais. Klebonas ir viena iš idėjos sumanytojų, socialinė darbuotoja Vilma Miklaševičienė, už prasmingą dovaną, kūrybą ir atliktą didžiulį gerą darbą dėkojo mokiniams, jų vadovei ir rėmėjams.
Paveikslus tapė Lėja Cicėnaitė, Aja Dubinovičiūtė, Gabija Kondratavičiūtė, Augustė Vasarė Kacevičiūtė, Greta Luneckaitė, Kotryna Ševcovaitė, Greta Šutavičiūtė, Raminta Repečkaitė, Urtė Antanaitytė, Smiltė Silkinaitė, Akvilė Zemenauskaitė, Lukas Paukštė ir pati mokytoja Nijolė.
Nijolė Trinkūnienė prsiminė, kad viskas prasidėjo nuo kito malonaus kūrybinio darbo. Ji su mokiniais tapė Ignalinos rajono ligoninės Rentgeno kabineto sienas, kad čia ateinantiems mažiesiems pacientams būtų smagiau ir gražūs vasaros vaizdai, spalvingi vabalėliai atitrauktų jų dėmesį nuo bauginančių aparatų. Sienos tapybą pamačiusi Vilma užsidegė noru kažką panašaus padaryti ir senelių globos namuose. Toks pasiūlymas sudomino visus. Už rėmėjų skirtas lėšas nupirkus drobeles su džiugiu entuziazmu imtasi tapyti. Darbai užtruko, nes tam vis reikėjo surasti papildomo laiko. Mokiniams tai buvusi gera patirtis ir savo sugebėjimų išbandymas. Gegužės pradžioje jau visi 27 paveikslai buvo eksponuoti rajono mokinių vaizduojamosios dailės parodoje.
Klebonas mokiniams ir jų vadovei įteikė padėkas ir skyrė asmenines dovanas, globos namų salėje jiems surengtos vaišės. Dar viena dovana tapo bažnyčios lankymas, įdomūs pasakojimai ir gerumo pamokos, kurias jaunimas galėjo patirti Mielagėnuose. Visi klausėsi garsiojo bažnyčios varpo skambesio, dvylikos balsų vargonų muzikos, grožėjosi vertingais Vincento Smakausko paveikslais, neseniai atnaujintomis, nuostabą keliančiomis bažnyčios erdvėmis ir gražiai sutvarkyta jos aplinka. Dailininkė N. Trinkūnienė pasidžiaugė subtiliu klebono meniniu skoniu, architektūros, interjero kūrimo, apželdinimo išmanymu.
Mielagėnų svečius sužavėjo Marijono Savicko asmenybė. Už įvairius nuopelnus, gražius darbus jam suteiktas Ignalinos rajono savivaldybės garbės piliečio vardas, laimėta dar keletas įvairių konkursų apdovanojimų, tačiau svarbiausia tai, ką pats pajunti – iš šio žmogaus sklinda ramumas, gerumas, šiluma ir meilė. Jis maloniai kalba apie globojamus senelius. Kiekvienam klebonas suranda laiko, pasako gerą žodį ir ypač mėgsta pajuokauti. „Senatvė gali būti graži ir senų žmonių veidai man yra labai gražūs…”, – dažnai sako jis.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas