Lietuvos geografų olimpiados nugalėtojas vyks į Kiniją

Gegužės 5–7 dienomis Ignalinoje vyko XXVIII respublikinė geografijos olimpiada. Olimpiados tema – ,,Afrika – gamtos įvairovės ir negandų žemynas”. Šioje olimpiadoje dalyvavo 86 mokiniai – geriausi Lietuvos mokyklų geografai. Ignalinos rajonui  atstovavo Ignalinos gimnazijos mokinys Giedrius Pakalka (mokytoja Violeta Kreivėnienė). Dalyviai atliko teorines, vaizdines, praktines ir internetines užduotis.

Olimpiados atidarymas surengtas Ignalinos kultūros ir sporto centre. Renginio vedėjai visiems susirinkusiems perskaitė garsaus kraštiečio ir geografo Česlovo Kudabos mintis apie Ignalinos kraštą ir įdomų, įvairius Lietuvos regionus primenantį jo kraštovaizdį. Svečiams buvo parodytas filmas „Ignalina – ramybės sala Europoje”.
Susumavus visų dalyvių rezultatus paaiškėjo, kad absoliučiu šios olimpiados nugalėtoju tapo Ignalinos gimnazijos mokinys Giedrius Pakalka. Jis apdovanotas aukso medaliu, I laipsnio diplomu ir Ignalinos mero įsteigtu prizu. Giedrius iškovojo kelialapį į tarptautinę olimpiadą, kuri vyks birželio mėnesį Kinijoje. Praeitais metais pasaulinėje olimpiadoje Giedrius laimėjo antrąją vietą.

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas