Ignalinos miesto jubiliejus įprasmintas įdomiu leidiniu

Ignalinos viešojoje bibliotekoje buvo pristatytas nuotraukų albumas „Ignalina”, skirtas miesto 150 metų jubiliejui. Šiame albume yra 112 puslapių, 102 fotografijos. Daugumos jų autoriai – Ignalinos krašto gyventojai, prisidėję prie bendro darbo, sukūrę dovaną jubiliejų švenčiančiai Ignalinai. Šalia gražiausių miesto ir krašto nuotraukų spausdinama Ignalinos miesto vardo atsiradimo legenda, kurią sueiliavo ignalinietė mokytoja Marija Čepulėnienė (pirmasis Ignalinos legendos tekstas parašytas pokario metais, ne ignaliniečio, o tuo metu Ignalinoje gyvenusio ir mokytojavusio žinomo keliautojo, kraštotyrininko, pedagogo Liudo Alseikos. Jis legendą užrašė pagal Budrių kaimo žmonių pasakojimus).

Legendos autorė Marija Čepulėnienė dėl sveikatos knygos pristatymo renginyje negalėjo dalyvauti, tad jos linkėjimus ir mintis perdavė sūnus Vidmantas Čepulėnas. Jis perskaitė laišką, kuriame M. Čepulėnienė prisimena, kaip apie 1970 metus išgirdo apie legendą, kaip sukūrė poemą, o vėliau su mokiniais statė spektaklį jos motyvais.
Savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis visiems dėkojo už bendrą darbą ir sakė, kad šis nuotraukų albumas bus graži dovana ignaliniečiams, miesto svečiams ir dar kartą primins ir įprasmins Ignalinos legendą.

Bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė pristatė parodą, kurioje eksponuojami plakatai su senomis ir naujomis Ignalinos miesto fotografijomis. Plakatuose pateikiama miesto gyvenimo, švenčių, kultūros, švietimo ir kitų įstaigų raidos istorinė medžiaga.

Renginį praturtino muzikiniai pasirodymai. Kanklėmis grojo Ignalinos muzikos mokyklos mokinė Rūta Mikučionytė (10 m.), akordeonistas Armandas Keperšovas (8 m.), dainavo mokyklos „Šaltinėlis” auklėtinis Nojus Žilo. Dainą „Ignalina” atliko krašto auksiniai balsai – Birutė Paukštienė ir Aldona Čeponienė. Kultūros dienos proga koncertą dovanojo akordeonistas Salvijus Aukštuolis.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas