Nuvilnijo emocijų kupinas teatro savaitgalis visai šeimai

Praėjusio šeštadienio popietę teatro šventės pradžią paskelbė Visagino kultūros centro jaunieji teatralai, uždegdami simbolinį Melpomenės aukurą. Programą pradėjo spektaklis mažiesiems žiūrovams „Mažos istorijos apie gerumą ir draugystę”. Tai pirmasis visai neseniai susikūrusio Visagino kultūros centro lėlių teatro „Lėlių sala” (vadovė Rano Jeronko) kūrybinis darbas.

Kūrybos namai drauge su partneriais praėjusį šeštadienį pristatė šokio spektaklių ciklą. Klasikinio šokio klasės vieno veiksmo baletas pagal kompozitoriaus I. Stravinskio muziką „Petruška” (pedagogė Tatjana Ježova) džiugino spalvinga scenografija, kuriama nuotaika ir, žinoma, šokiu. Drauge su vaikais scenoje pasirodė ir jų tėveliai.
Po trumpos pertraukėlės žiūrovus į salę sukvietė charizmatiškasis Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos pedagogas, baleto šokėjas, choreografas ir aktorius Donatas Bakėjus, pristatydamas su mažais šokio fragmentais pasirodžiusius scenoje baleto klasės ugdytinius bei unikalų šokio spektaklį „Knygnešys”. Tai jo drauge su puikia jaunų kūrėjų komanda įgyvendinta idėja pasitelkus tas priemones, kurias jie išmano geriausiai – kūrybiškumą ir šokį. Puikiai komandai pavyko įgyvendinti net du tikslus – atrasti ir dar labiau motyvuoti išskirtinio gabumo šokiui vaikus iš Mažeikių, Kretingos, Švenčionių, Visagino bei sukurti edukacinį šokio spektaklį. Projekto kūrybinei komandai kilo idėja patyrinėti šių dienų knygnešio temą plačiau. Kaip atkeliauja žinia iki mūsų dabar? Ką mes perduodame kitiems? „Skaitydami knygą kiekvienas individualiai susikuriame personažus savo vaizduotėje, aplinką, kurioje vyksta veiksmas. Tik savo fantazija ir interpretavimu persikeliame į knygos istoriją, susitapatiname su ja ir tarsi vienalytėje plotmėje išgyvename visas emocijas išvien su pagrindiniais herojais”, – sakė Donatas Bakėjus. Šokio spektaklyje tarsi knygos puslapiai sugulė istorija apie jaunos sielos išsilaisvinimą, kūrybiškumo atradimą, prasmingos vidinės laisvės auginimą. Gatvės, modernaus, šiuolaikinio šokio stiliai scenoje persipynė tarpusavyje ir leido dar raiškiau atsiskleisti jaunos sielos impulsyvumui, žaismingumui ir kūrybiškumui. Renginio metu Kultūros centro „Draugystės” scenoje visas partijas šoko tik Visagino vaikai.
Praėjusį savaitgalį žiūrovams antrą kartą buvo pristatyta Kūrybos namų teatro-studijos „Mėlynoji paukštė” (pedagogė Marina Šiškina) premjera – spektaklis „Skudurinė lėlė” (pagal V. Gibsono pjesę). Tai jautri istorija apie mergaitę Marselą, kuri naktį išgyveno pačius netikėčiausius nuotykius: ir šviesius, kupinus gyvenimo džiaugsmo bei gražios draugystės, ir niūrius, su grėsmingais personažais, baime, liūdesiu. Spektaklyje buvo ir linksmų, komiškų scenų, ir giliai susimąstyti skatinančių situacijų. Režisierė sugebėjo sukurti masines scenas, pademonstruoti pačius įvairiausius ir drąsiausius režisūrinius scenografijos sprendimus.
Per abi dienas pertraukų tarp spektaklių metu buvo organizuotos kūrybinės dirbtuvės vaikams. Jas organizavusius darbuotojus sunku buvo įžiūrėti per stalus apgulusius mažylius. Sekmadienį smagią nuotaiką kūrė ir Kultūros centro liaudiškos muzikos kapelos „Linksmuolė” muzikantai (vadovas Tomas Kochanka).

Visagino kultūros centro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas