Ignalinoje vykusiame Utenos regiono plėtros tarybos posėdyje – svarbūs klausimai

Šią savaitę Ignalinos rajono savivaldybėje vyko Utenos regiono plėtros tarybos posėdis, kuris pradėtas mero Henriko Šiaudinio sveikinimu ir filmo apie Ignalinos krašto lankytinas vietas, kulinarinį paveldą peržiūra. Posėdyje, kuriame apsvarstyta 15 klausimų, dalyvavo Regioninės plėtros departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Utenos apskrities skyriaus atstovai, taip pat Visagino savivaldybės ir Ignalinos, Anykščių, Molėtų, Utenos, Zarasų rajonų savivaldybių merai, deleguoti savivaldybių tarybų nariai. Posėdžiui pirmininkavo tarybos vadovas Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas.

Tarybos nariai pritarė 2014-2020 metų Utenos regiono plėtros plano įgyvendinimo 2015 metų ataskaitai bei plano patikslinimui, taip pat savivaldybių atskirų projektų pakeitimams. Patvirtintas ES struktūrinių fondų lėšų siūlomų bendrai finansuoti Utenos regiono projektų sąrašas, kuriame yra Ignalinos rajono savivaldybės administracijos projektas „Daugiabučių namų kvartalų Ignalinos mieste kompleksinis sutvarkymas” (281261,00 Eur).
Akcentuota, kad 2015 metais (palyginti su 2014 metais) gyventojų skaičius regione sumažėjo 1,87 procento, nedarbo procentas šiemet išliko panašus kaip ir pernai metais 13,2 proc. Didžiausias jis Ignalinoje, mažiausias – Utenoje. Visos savivaldybių stiprybės ir grėsmės išlieka nepakitę.
Priimti sprendimai dėl priemonės „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse” specialiųjų atrankos kriterijų nustatymo ir teikimo, taip pat priemonės „Kraštovaizdžio apsauga” stebėsenos rodiklių.
Regioninės plėtros departamento Utenos apskrities skyriaus vadovas Nerijus Čepauskas atkreipė merų dėmesį į sugriežtintus projektinių pasiūlymų rengimo reikalavimus ir savivaldybių specialistams siūlė labiau įsigilinti ir atsakingiau žiūrėti į šį darbą.
Priimti sprendimas dėl atstovų delegavimo dalyvauti Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programos priežiūros komiteto darbe ir diskutuota apie galimą dalyvavimą Vokietijos Šteinfurto apskrities jubiliejaus šventėje.
Pritarta Anykščių savivaldybės siūlymui kreiptis į Vyriausybę su prašymu leisti dalį kultūros finansavimui numatytų lėšų skirstyti per regionus.
Utenos rajono savivaldybės meras visus pakvietė dalyvauti balandžio 8-9 dienomis Utenoje vyksiančioje krepšinio šventėje, kurioje žais Utenos regiono savivaldybių krepšinio komandos ir bendra rinktinė, mesianti iššūkį profesionaliam Utenos „Juventus” krepšinio klubui.
Po posėdžio jo dalyviai pakviesti apžiūrėti Ignalinos krašto muziejaus ekspozicijas. Svečiai ypač domėjosi olimpinio sporto pristatymu ir žuvininkystės stendu.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas