Vytautas Sekonas įstatymo nepažeidė

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys Vytautas Sekonas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nepažeidė.

Į VTEK kreipėsi grupė Zarasų rajono savivaldybės tarybos narių. Jų teigimu, V. Sekonas 2015 m. gruodį vykusiame rajono tarybos posėdyje balsavo už sprendimo projektą dėl Zarasų rajono Dusetų meno mokyklos prijungimo prie Zarasų meno mokyklos. Pastarojoje įstaigoje politiko sutuoktinė dirba mokytoja. Pranešėjų teigimu, prieš balsavimą esą buvo žinoma, jog, įvykdžius mokyklos reorganizavimą, galimai padidėtų Zarasų meno mokyklos darbuotojų krūvis bei algos.

Tyrimo metu surinkta medžiaga rodo, kad sprendimo projektas dėl Zarasų rajono Dusetų meno mokyklos prijungimo prie Zarasų meno mokyklos nenumatė tiesioginės ir akivaizdžios naudos ar darbo sąlygų pagerinimo V. Sekono sutuoktinei, todėl politiko balsavimas už šį projektą nelaikytinas pažeidimu.

Iš projekto dėl Zarasų rajono Dusetų meno mokyklos prijungimo prie Zarasų meno mokyklos turinio bei minėto savivaldybės tarybos posėdžio įrašo matyti, kad projektas esminius pakeitimus sukuria ne Zarasų meno mokyklai, kurioje dirba V. Sekono sutuoktinė, bet Dusetų meno mokyklai. Zarasų meno mokykla nedalyvavo nė viename savivaldybės komiteto ar tarybos posėdyje arba viešoje diskusijoje. Po reorganizacijos būtų pasikeitęs ne Zarasų, bet Dusetų meno mokyklos teisinis statusas ir būtų atleisti keli pastarosios mokyklos administracijos darbuotojai.

Iš minėto savivaldybės tarybos posėdžio vaizdo įrašo matyti, kad apie galimą atlyginimų didėjimą Zarasų meno mokyklos pedagogams nebuvo kalbama. Kaip nurodė savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjas, atlyginimai galėtų didėti Dusetų meno mokyklos pedagogams, nes jų atlyginimai, lyginant su Zarasų meno mokyklos pedagogais, šiuo metu yra mažesni. Šios aplinkybės minėtame savivaldybės tarybos posėdyje buvo aiškiai įvardintos kaip galimos teigiamos pasekmės Dusetų, bet ne Zarasų meno mokyklos, kurioje dirba V. Sekono sutuoktinė, pedagogams. Atsižvelgus į tai, matyti, kad pranešėjų pateikta informacija neatitinka tikrovės.

VTEK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas