Ignalinoje vyko 150-mečiui skirtas Protų mūšis

Kovo 17 dieną Ignalinos viešojoje bibliotekoje surengtas Ignalinos 150-mečiui skirtas Protų mūšis rajono savivaldybės mero taurei laimėti. Į Protų mūšio pirmąjį etapą, kuris pavadintas „Portretai”, bibliotekoje susirinko penkios komandos (savivaldybės, gimnazijos, Naujojo Daugėliškio, policijos asociacijos ir ignaliniečių), varžytuvėse taip pat dalyvavo ir bibliotekos filialų komandos bei prie bibliotekos projekto prisijungę Zarasų, Visagino, Panevėžio apskrities bibliotekų, taip pat Šiaulių rajono Naisių miestelio – iš viso varžėsi 26 komandos.

Tiesioginės transliacijos metu visos komandos klausėsi bibliotekos direktorės Loretos Aleknienės užduodamų klausimų, vėliau teisingus atsakymus turėjo pažymėti kompiuteryje ir persiųsti rengėjams. Klausimai buvo tikrai įdomūs, kūrybingai parengti: apie Ignaliną, žymius krašto žmones, kultūrą. Keli klausimai buvo susiję su Visaginu. Bibliotekininkams reikėjo nuoširdžiai ir kūrybiškai padirbėti: surasti senų nuotraukų, citatų, muzikos kūrinių ištraukų ir kt. Pastangos davė rezultatą – Protų mūšio I etapas įvyko sklandžiai, dalyviai puikiai praleido vakarą. Susumavus trijų etapų atsakymus paaiškėjo, kad iš 26 komandų daugiausia 30 taškų surinko trys. Tai Ignalinos viešosios bibliotekos Naujojo Daugėliškio filialo komanda „Jurginas”, Linkmenų filialas „Linkmeniškiai” ir Strigailiškio „Pivonija”. Vienu tašku nuo pirmaujančių atsiliko didžiasaliečiai ir Zarasų rajono viešoji biblioteka. Ignalinos rajono savivaldybės, policijos komisariato, Dietkauščiznos ir Meikštų komandos surinko po 28 balus.
Šią viktoriną sudaro du etapai, kiekviename jų dalyviai turi atsakyti į 30 klausimų, kurie suskirstyti į tris temas. II varžytuvių etapas vyks balandžio 28 dieną. Balandžio 29 dieną tris pirmąsias vietas užėmusios komandos bus pakviestos į Nacionalinės bibliotekų savaitės renginį ir apdovanotos Ignalinos rajono savivaldybės mero įsteigtomis taurėmis.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas