Anykščių rajono ugniagesiams savanoriams įteikti savanorio ugniagesio ženklai

Kovo 1 dieną pirmaisiais savanoriais ugniagesiais Anykščių rajone tapo šeši Anykščių rajono ugniagesių tarnybos Traupio ugniagesių komandos ugniagesiai ir seniūnijos gyventojas Eugenijus Dailydėnas, kuris anksčiau šioje komandoje dirbo ugniagesiu.

Savanorystė šiems vyrams nesvetima, kadangi ir anksčiau būdami laisvi nuo budėjimų jie atskubėdavo į pagalbą savo komandos kolegoms.
Anykščių rajono meras Kęstutis Tubis savanoriams ugniagesiams įteikė savanorio ugniagesio ženklus, o E. Dailydėnui – ir Savanorio ugniagesio vadovėlį su įrašytu asmeniniu palinkėjimu. Anykščių rajono ugniagesių tarnybos viršininkas Rimantas Bilinskas įteikė pažymėjimus, taip pat komandą papildomai aprūpino trimis apsauginių drabužių komplektais, iš kurių vienas atiteko E. Dailydėnui.
Renginyje dalyvavusi Traupio seniūnijos seniūnė Daiva Tolušytė pažadėjo paskatinti kitus seniūnijos gyventojus tapti savanoriais ugniagesiais – dalyvauti gesinant gaisrus bei vykdant švietėjišką veiklą. Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Saulius Slavinskas padėkojo seniūnei už savanorijos skatinimą bendruomenėje. Su savanoriais ugniagesiais buvo aptarti klausimai, susiję su jų darbo organizavimu, kadangi jau nuo šios dienos jie yra visiškai pasirengę vykti į incidentus.
Artimiausiu metu savanoriai ugniagesiai pradės veiklą Skiemonių ugniagesių komandoje.

Utenos APGV inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas