Bus priimtas naujas sprendimas dėl urėdijų projektų

Nacionalinė mokėjimo agentūra informuoja, kad paskelbtas Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimas netaikyti paramos susigrąžinimo sankcijos Zarasų urėdijai pagaliau leis priimti teigiamus sprendimus dėl paramos lėšomis įsigytų priešgaisrinės apsaugos sistemų visų urėdijų atveju.

Agentūra pažymi, kad dar 2013 m. balandžio pabaigoje gavo Viešųjų pirkimų tarnybos išvadą, kurioje nurodoma, jog Generalinė miškų urėdija vykdydama pirkimą padarė esminių pažeidimų. Vadovaujantis šia išvada, urėdijoms buvo pritaikyta 25 proc. paramos sumažinimo sankcija. Viešųjų pirkimų tarnybos, kaip institucijos, vykdančios Viešųjų pirkimų įstatymo ir sudarytų pirkimo sutarčių sąlygų laikymosi kontrolę, išvada buvo privaloma ir lėmė sankcijų taikymo būtinybę.

Gavusi Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimą, agentūra iš naujo įvertins visų urėdijų projektus ir priims naujus sprendimus. Parama projektus įvykdžiusioms urėdijoms buvo išmokėta dar iki teisminio ginčo pradžios ir ji susigrąžinta nebuvo, todėl nei viena urėdija finansinių nuostolių nepatyrė.

NMA inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas