Visagine pražydo neužmirštuolės

Sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną – Visagino savivaldybės įstaigos, įmonės bei gyventojai prisidėjo prie visuotinės pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija”: 8 val. ryte užgesino šviesas ir languose uždegė žvakutes žuvusiems už Tėvynės laisvę atminti.

Vėliau prie savivaldybės pastato į atminties akciją „Neužmirštuolė” susirinko Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro bendruomenė. Iniciatyvos simbolis –neužmirštuolės žiedas, simbolizuojantis atmintį ir pagarbą, o neužmirštuolės pavadinime užkoduota mintis, jog kovotojai yra nepamiršti.
25-osios Lietuvos laisvės gynėjų dienos metinės buvo minimos ir Visagino kultūros centro organizuotame iškilmingame renginyje „Žuvusiems už Lietuvos laisvę”. Į renginį atėjo daug miesto gyventojų, norinčiųjų prisiminti tuos, kurie gynė Lietuvos nepriklausomybę. Renginio pradžioje į susirinkusiuosius kreipėsi savivaldybės merė Dalia Štraupaitė, Seimo narys Algimantas Dumbrava.
Žiūrovams buvo pristatyta Visagino kultūros centro darbuotojų parengta nuotraukų ir archyvinės medžiagos retrospektyva (režisierė Danutė Morkūnienė). Šią meninę kompoziciją sudarė istoriniai kadrai, kronika, liaudies choreografijos elementai. Lietuvos istorijos, kupinos sunkių išbandymų, tarsi tikrinančios Lietuvos žmonių tvirtumą ir ištvermę, kadrus ekrane keitė 1991 m. sausio 13 d. įvykių kronika, kai Vilniaus gatvėse ir aikštėse vyko sumaištis: tūkstančiai žmonių prie televizijos bokšto, Seimo pastato – kareiviai, tankai, beginkliai žmonės ir kraujas…
Susirinkusieji pagerbė Sausio 13-osios aukas tylos minute ir kiekvienas giliai širdyje vylėsi, kad tokie išbandymai niekada nebepasikartos.
Baigiamasis renginio akordas – scenoje pasirodę jaunieji visaginiečiai, kaip jaunos, nemačiusios karo kartos simbolis – gėris, gyvenimas, taika, ateitis…

Visagino savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas