Laisvės gynėjų diena buvo minima Molėtuose

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena. Prieš 25 metus Lietuvos žmonės vieningai siekė apginti atkurtos valstybės nepriklausomybę. Mūsų krašto teritorijoje šeimininkavo okupacinė kariuomenė. Tačiau laisvės trokštanti, vieninga tauta tą dieną apgynė Lietuvos nepriklausomybę, sugebėjo pasipriešinti žiauriam agresoriui.

Nors nuo tų įvykių prabėgo net ketvirtis amžiaus, bet prisiminti šią pilietiškumo pamoką, iš naujo suteikti prasmę Laivės gynėjų dienai, puoselėti istorinę atmintį ir patriotiškumą, prisiminti ir pagerbti žuvusius bei nukentėjusius valstybės gynėjus – yra visuotinė kiekvieno mūsų pareiga ir prievolė.
Sausio 12 dienos vakarą molėtiškiai rinkosi į renginį „Būkime kartu”, kuris prasidėjo iškilmingu Laisvės gynėjų dienos minėjimu Molėtų savivaldybės salėje. „Per 25 metus, prabėgusius nuo tų kraupių sausio dienų, užaugo nauja Lietuvos piliečių karta, nugrimzdo į praeitį kraupūs vaizdai, apgijo fizinės ir dvasinės žaizdos, amžinybėn išėjo kai kurie tų dienų didvyriai, bet labai svarbu, kad ši istorija nebūtų užklota laiko dulkėmis. Tai iškili pamoka mums visiems, ypa
jaunimui. Yra didelis noras, kad šią pamoką visi tinkamai išmoktume ir ilgai laikytume savo širdyje ir atmintyje, ją perduotume kitiems, – savo kalba minėjimą pradėjo Molėtų rajono savivaldybės meras Stasys Žvinys ir linkėjo visiems vienybės, susitelkimo, kuriant geresnę mūsų valstybės ateitį. „Tegul Jūsų širdyse niekuomet neužgęsta Laisvės ugnis, o laisvės troškulys niekuomet nebus nugalėtas, nes tai kiekvieno žmogaus prigimtinė vertybė”, – sakė meras. Po to savo mintimis apie istorinę datą dalijosi LR Seimo narys Valentinas Stundys, savo prisiminimais – LRS nariai: Audronius Ažubalis ir Petras Čimbaras, molėtiškis Algis Cibulskas, padėką už Laisvę išsakė Molėtų gimnazistas Justinas Kulys.
Renginys „Būkime kartu” tęsėsi prie savivaldybės aikštėje uždegto atminimo laužo, kur buvo pagerbti žuvusieji už Lietuvos laisvę, prisimenami tos nakties įvykiai, skambėjo dainos, buvo proga pabendrauti su Laivės gynėjais molėtiškiais ir šio renginio svečiais.

Molėtų r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas