Airijos ambasadoriaus dovana – Dubingių bibliotekai

Sausio 6 dieną Dubingių bibliotekoje lankėsi Airijos ambasadorius Deividas Robertas Nūnanas (David Robert Noonan). Svečias, prisidėdamas prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos akcijos „Knygų Kalėdos”, padovanojo Dubingių bibliotekai naujų knygų.

Airijos ambasadorius Dubingių krašte pirmą kartą lankėsi praėjusią vasarą, po vizito liko labai mieli ir malonūs įspūdžiai, gal todėl naujos knygos ir buvo dovanojamos būtent šio krašto bibliotekai. „Džiaugiamės, kad ambasadorius parėmė Prezidentės iniciatyvą ir Dubingių bibliotekai padovanojo lietuvių ir užsienio autorių knygų. Bibliotekos fondas pasipildė grožine ir mokslo populiariąja literatūra,” – netikėta ir itin malonia dovana džiaugėsi Dubingių bibliotekininkė Vanda Vaikutienė. Ambasadorius taip pat įteikė knygas apie Airiją bei kvietė apsilankyti Airijoje, pamatyti jo gimtosios šalies grožį, patirti kelionių ir pažinimo džiaugsmą.
Padėkoti už vykdomą kilnią misiją, prasmingas dovanas, meilę Molėtų kraštui ir bičiulystę į susitikimą su Airijos ambasadoriumi taip pat atvyko Molėtų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Mindaugas Kildišius, Dubingių seniūnijos seniūnas Kęstutis Kaminskas, Molėtų r. sav. viešosios bibliotekos direktorė Virginija Raišienė, Dubingių pagrindinės mokyklos direktorė Danguolė Telksnienė.
Po to ambasadorius dar apsilankė Mindūnuose ir apžiūrėjo Antano Truskausko medžioklės ir gamtos ir Ežerų žvejybos muziejų ekspozicijas.

Molėtų r. savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas