Ignalinos ligoninėje – nauja sanatorinio gydymo paslauga

Ignalinos rajono ligoninės Reabilitacijos ir sveikatinimo skyriuje įrengta vertikali masažinė vonia. Ji primena nedidelį baseinėlį su vandens srovėmis, kuris pritaikytas atlikti procedūras pacientams esant vertikalioje padėtyje. Vonia užpildyta Ignalinos mineraliniu vandeniu (mineralizacija 10-20 proc.). Artimiausiu metu planuojamas naujos paslaugos pristatymo renginys.

Seniai įrodyta, jog vandens masažo procedūros ne tik pagerina nuotaiką, bet ir teigiamai veikia kraujo apytaką, stiprina raumenis, yra puiki profilaktikos priemonė nuo kai kurių ligų. Kaip sakė minėto skyriaus gydytoja Edita Markevičienė, mankštos šiltame vandenyje, masažas vandens srovėmis, tempimo pratimai – tai išties efektyvus sveikatinimo būdas gydant stuburo ir sąnarių ligas, stiprinant bendrą sveikatos būklę. Procedūros taip pat teikia malonių pojūčių, padeda atsipalaiduoti. Valandėlė poilsio masažinėje vonioje padeda atsikratyti nuovargio ir streso.
Šiuo metu Reabilitacijos ir sveikatinimo skyriuje dirba du gydytojai ir penki specialistai (masažuotojai, kineziterapeutai). Masažinės vonios paslaugas teiks kineziterapeutė Renata Mameniškienė. Ji maloniai parodė, kaip veikia vertikali vonia. Iš viršaus tekanti stipri vandens srovė skirta pečių juostos ir sprando masažui, povandeninės srovės – nugarai ir visam kūnui, taip vadinama „gervė” – tempimo pratimams atlikti. Vonia įrengta erdvioje šviesioje patalpoje, čia taip pat yra persirengimo kambarys ir dušinė. Atliktų darbų kaina – daugiau nei 100 tūkst. eurų.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas