„Vilties paukštė“ atskrido į Ignaliną

Lapkričio 4 dieną Ignalinos kultūros ir sporto centre šurmuliavo didelis būrys spalvingais drabužiai apsirengusių besišypsančių žmonių. Čia vyko tarprajoninė kasmet vis kituose miestuose rengiama neįgaliųjų draugijų šventė „Vilties paukštė 2015″. Joje dalyvavo draugijų nariai ir koncertavo meno mėgėjų kolektyvai iš Vilniaus rajono, Panevėžio, Utenos, Visagino, Švenčionių, Širvintų, Šalčininkų ir Ignalinos. Scenoje trijų dainų ir muzikos programas pristatė 10 šaunių kolektyvų. Neįgaliųjų draugijų vadovai ignaliniečiams perdavė šilčiausius linkėjimus ir atvežtas prisiminimo dovanas.

„Vilties paukštė” savo sparnus skleidžia šešiuose Lietuvos miestuose, šiemet Ignalina yra penktasis miestas, kuriame ji nutūpė.
Po sveikinimų koncertą pradėjo mažieji Ignalinos dainininkai, parengti mokytojos Vidos Ksenzovienės. Jų nuoširdžios dainelės buvo gražus muzikinis svečių pasveikinimas.
Scenoje pasirodė neįgaliųjų draugijų kolektyvai: Švenčionių rajono vokalinis ansamblis (vad. T. Šimkovič), Utenos vokalinis instrumentinis ansamblis „Vyturiai” (vad. K. Streikus), Vilniaus rajono ansamblis „Vaivorykštė” (vad. S. Dunenko), Švenčionių rajono Pabradės humoro grupė „Praeities aidai”, Visagino ansamblis „Pušelės” (vad. O. Šukarenko), Širvintų rajono kolektyvas „Viltis” (N. Vitkauskaitė), Šalčininkų rajono kolektyvas „Dainuok, širdele” (vad. F. Daškevič), Panevėžio mišrus vokalinis ansamblis „Jovaras” (vad. Ž. P. Anilionis) ir ignaliniečiai – ansamblis „Putinas” ir liaudiškos muzikos kapela (vad. Lionė Gruodienė).
Kai kurių iš šių ansamblių istorija jau tikrai turtinga, o meninis atlikimas gana aukšto lygio. Širvintų kolektyvas „Viltis” gyvuoja jau 25-erius, Visagino „Pušelės” – 19, Ignalinos „Putinas” – 18 metų.
Ignaliniečiai ne tik dainas dainavo, linksmą polkutę sugrojo, bet ir puikiai Ignalinos kraštą pristatė. Albinas Jakimavičius perskaitė Ignalinos miesto atsiradimo legendą – istoriją apie nelaimingą kunigaikštytės Linos ir kryžiuočio Igno meilę, palaidotą Ilgio ežere. Ansamblio „Putinas” narė Ona Motiejonienė papasakojo apie Ignalinos krašto dainų karalienę Kristiną Skrebutėnienę ir šiais metais minimas jos 150-ąsias gimimo metines. Moteris atliko jos be galo liūdną ir gražią dainą „Plaukė antelė”.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas