Ministras Š. Birutis Zarasuose atidarė Zarasų viešosios bibliotekos priestatą

Praėjusią savaitę LR kultūros ministras Šarūnas Birutis lankėsi Zarasuose. Ministras susitiko su Zarasų rajono kultūros bendruomene ir atidarė Zarasų viešosios bibliotekos priestatą.

Zarasuose vykusiuose renginiuose taip pat dalyvavo Kultūros ministerijos Muziejų, bibliotekų ir archyvų skyriaus vedėja dr. Rūta Pileckaitė ir Regionų kultūros skyriaus vedėja Irena Seliukaitė.
Naujajame bibliotekos priestate įrengtoje parodų erdvėje veikia tapytojos Nomedos Saukienės darbų paroda. Naujajame priestate taip pat įsikūrė bibliotekos skyriai, skaityklos, viešų renginių erdvės su nuostabiais vaizdais ir terasa į Zaraso ežerą. Visos bibliotekos priestato erdvės pritaikytos ir neįgaliesiems skaitytojams, čia laukiami ir patys mažiausi bibliotekos lankytojai.
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos priestato projektas buvo įtrauktas į Valstybės investicijų programą. Viso projekto vertė – per 2,5 mln. Eur. Projektą administruoja Zarasų rajono savivaldybės administracija.
Zarasų rajono bibliotekų tinklą sudaro 19 bibliotekų. Gyventojus aptarnauja viešoji centrinė biblioteka, trys miestelių struktūriniai padaliniai, 15 kaimo filialų bei du nestacionarūs knygų išdavimo punktai. Biblioteka ir jos padaliniai aptarnauja 35,5 proc. visų Zarasų rajono savivaldybės gyventojų.

Kultūros ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas