Totorių kultūros dieną visaginiečiai vėl gavo puikią dovaną

Spalio 24 dieną Visagino kultūros centro „Bangos” salėje įvyko tradicinis Totorių kultūros dienai skirtas renginys. Tai visų Visagino gyventojų kasmet itin laukiama diena, per kurią Visagino totorių bendruomenė (vadovė Zilia Karimova) padovanoja visaginiečiams itin aukšto meninio lygio atlikėjų koncertą.

Šiais metais scenoje pasirodė puikios solistės Lilija Gubaidulina (Lietuva) ir Roza Habibulina (Rusija). Greta šių profesionalių vokalisčių scenoje pasirodė ir Visagino kultūros centro šeštadieninės totorių klasės mokiniai bei mėgėjų meno kolektyvas „Mira” (vadovė Irina Zacharenko). Buvo itin malonu klausytis ne tik profesionaliai atliekamų kūrinių, bet ir lyg švelnus upelis čiurlenančios totorių kalbos. Nuostabu, kad tautinės bendruomenės puoselėja ir iš kartos į kartą perduoda meilę ir pagarbą gimtajai kalbai, kultūrai, istorijai, tradicijoms. Lietuvoje gimę ir augantys vaikai mokosi savo tėvų gimtosios kalbos, perima vertybes. Visagino totorių bendruomenė, nors nėra labai didelė narių skaičiumi, tačiau yra tikrai didi savo susitelkimu ir kultūra.
Šventės dalyvius ir svečius šiltai pasveikino Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė, Totorių bendrijos pirmininkė Zilia Karimova. Renginyje taip pat buvo Lietuvos totorių bendruomenės pirmininkas Adas Jakubauskas, Turkijos ir Rusijos ambasadų atstovai. O renginio pabaigoje visi šventės dalyviai ir žiūrovai pagarbiai stovėdami atliko dainą „Gimtoji kalba”, kuri totorių bendruomenės žmonėms – lyg himnas savo gimtajai kalbai. Renginys buvo kupinas puikių emocijų, nuoširdumo, paprastumo ir iškilmingumo.

Visagino savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas