Rudens mugėje pasveikinti geriausi ūkininkai

Ruduo – atokvėpis po didžiųjų vasaros darbų, atgaiva žemdirbių širdims, kai galima pasidžiaugti geru derliumi ir pasilinksminti, maloniai pabendrauti ir savo gražius darbus pristatyti. Spalio 3 dieną Ignalinoje surengtoje Rudens gėrybių mugėje „Mažas grūdas – didelis vaisius” gausos ir linksmumo tikrai netrūko: šventinės eitynės, bendras seniūnijų vaišių stalas ir iš įvairių gėrybių sukurtų skulptūrų paroda, išdalintos padėkos bei dovanos, pagerbti geriausi rajono ūkininkai, pristatyti seniūnijų meno mėgėjų kolektyvai ir dovanotas Vytauto Šiškausko koncertas. Gražios akimirkos buvo tradicinio konkurso „Metų ūkis 2015″ nugalėtojų pagerbimas. Pasveikinti Janina ir Mindaugas Siniai, Mielagėnų seniūnijos Maldanėnų kaimo ūkininkai, užėmę pirmąją vietą; Jolanta ir Ramūną Bubniai, Ceikinių seniūnijos Kančiogino kaimo ūkininkai, užėmę antrąją vietą bei Inga ir Aleksandras Ponomarenkos, Ignalinos seniūnijos Bėčiūnų kaimo ūkininkai, užėmę trečiąją vietą. Visiems įteiktos savivaldybės, ūkininkų sąjungos, Ignalinos kredito unijos ir Dysnos kaimo bendruomenės dovanos. Savo ūkininkus džiaugsmingai sveikino ir seniūnai, bendruomenių atstovai, bičiuliai. Ignalinos ūkininkai moka savo darbu džiaugtis ir jo vaisiais dalintis. Po šventės rudens gėrybių prikrautos pintinės nuvežtos ir padovanotos Naujojo Daugėliškio ir Didžiasalio globos namams.

Šventė kaip ir pernai pradėta šv. Mišiomis ir gėrybių pašventinimu – padėka Dievui už derlių, sveikatą ir visus gerus dalykus, nutikusius iš jo malonės. Ignalinos bažnyčioje susirinko rajono vadovai, svečiai, seniūnai, bendruomenių atstovai, ūkininkai. Šalia altoriaus ant stalų išdėliotose ir gėlėmis, rudeniniais lapais bei vynuogių kekėmis išpuoštose pintinėse puikavosi tai, ką žemdirbiai užaugino daržuose ir soduose, ką pelno savo rankų darbu.

Vėliau išsirikiavo šventinė eisena, kurios priekyje žygiavo Ignalinos muzikos mokyklos pučiamųjų orkestras. Meras Henrikas Šiaudinis ir Ūkininkų sąjungos pirmininkė Marijona Lukaševičienė nešė pašventintą duoną. Už jų rikiavosi seniūnijų atstovai. Gražu buvo žiūrėti į tautiniais kostiumais pasipuošusius, besišypsančius žmones. Rudens gėrybėmis nešini eisenos dalyviai pasitikti Laisvės aikštėje, kur jau vyko mugės prekyba. Žmonės skubėjo įsigyti vaismedžių, krūmų, kitų sodinukų, pirko ūkininkų siūlomus mėsos gaminius, įvairiausius kepinius, vaisius bei daržoves, dairėsi puodynių, rankdarbių, suvenyrų. Aikštės viduryje, aplink fontaną, buvo eksponuojama kūrybingų seniūnijų žmonių sukurtos skulptūros. Ir ko tik čia nebuvo: žvejas su žuvimi, spalvingas gaidys, avinėlis, storas ponas, malūnas ir kitos grožybės iš rudeninių raudonųjų obuoliukų, moliūgų, cukinijų, bulvių, lapų, žolelių… Tiek daug išmonės, širdies šilumos, fantazijos… Ant bendro stalo buvo sudėtos visos seniūnijų suvežtos gėrybės ir pagaminti grūdų patiekalai. Jų užteko ir pasivaišinti, ir artimui paaukoti.
Ignaliniečius sveikino rajono valdžios atstovai, šventėje dalyvavę Europos parlamento narys Bronis Ropė, Seimo narys, kultūros ministras Šarūnas Birutis. Kultūros ministras džiaugėsi matydamas tiek daug žmonių, jų rankomis sukurtų grožybių, išaugintų gėrybių, pagamintų patiekalų. Jis sakė, kad visas šis materialus ir dvasinis turtas ir yra kultūra – mūsų tapatybė, identitetas. B. Ropė linkėjo ūkininkams sumaniai panaudoti Europos sąjungos paramą, kad ji atneštų naudos kiekvienam kaimui, kiekvienai šeimai. Padėkas ir dovanėles B. Ropė įteikė geriausią pavyzdį rodantiems. Pasveikinti „Paukščių kaimo” šeimininkai Laima ir Rimantas Rakauskai – už netradicinės pasakos kūrimą; ūkininkai Danguolė ir Zigmantas Kajėnai – už naujovių taikymą, meilę darbui ir gimtajam kraštui; ignaliniečiai Inga ir Dainius Šidlauskai – už grožio idėjų puoselėjimą tvarkant sodybą ir ryšio su gamta paieškas.

Kai jau visi linkėjimai buvo išsakyti ir dovanos išdalintos, prasidėjo muzikinės linksmybės. Kiekviena seniūnija parengė šaunų prisistatymą, jį lydėjo vietos muzikantų pasirodymai. Visiems šventės dalyviams gražia dovana tapo Vytauto Šiškausko koncertas.

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas