Aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje jau atidarytas

Vėlyvą rugsėjo 22-osios popietę iškilmingai atidarytas Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas, anot aplinkos viceministro Lino Jonausko, tai Molėtų „Eifelis”. Šventiniame apžvalgos bokšto atidaryme dalyvavo aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorius Albertas Stanislovaitis, jo pavaduotoja Rūta Baškytė, Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direktorius Gedas Kukanauskas, jo pavaduotojas Sigitas Žvinys, Molėtų rajono savivaldybės meras Stasys Žvinys, vicemeras Mindaugas Kildišius, Administracijos direktorius Saulius Jauneika ir kiti garbūs svečiai.

Po vikaro Mindaugo Grendos ypatingo šio statinio pašventinimo atidarymo juostelę perkirpo aplinkos ministras K. Trečiokas, VSTT direktorius A. Stanislovaitis, Molėtų rajono meras S. Žvinys ir ANP ir LRP direktorius G. Kukanauskas ir patys pirmieji įveikė 214 laiptelių, vedančių į 36 m aukštyje įrengtą apžvalgos aikštelę, iš kurios atsiveria kvapą gniaužiantys Labanoro regioninio parko vaizdai. Gėrintis iš paukščio skrydžio matomais Labanoro girios, Siesarties hidrografinio draustinio ir Lakajų kraštovaizdžio draustinio vaizdais, vyko tiesioginė LRT transliacija laidai „Laba diena, Lietuva”. Televizijos laidai kalbėjęs aplinkos ministras džiaugėsi visai Lietuvai svarbiu renginiu, išmoktomis pamokomis ruošiantis lankytojų antplūdžiui, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorius Albertas Stanislovaitis išreiškė viltį, kad dar ne vienas lietuvis ar atvykėlis iš svečios šalies iš naujo atras Lietuvą, o rajono meras Stasys Žvinys priminė bokšto atsiradimo istoriją, už jo atsiradimą būtent Molėtų rajone, Labanoro regioninio parko teritorijoje, širdingai dėkojo Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus pavaduotojai Rūtai Baškytei.
Bokštas įrengtas šalia Mindūnų kempingo,GPS: (599252, 6121575 (LKS) 55.219713, 25.559873 (WGS) 55° 13′ 10.97″, 25° 33′ 35.54″ (WGS). Ties krašto keliu Molėtai – Kaltanėnai – Ignalina ir Muziejaus g. sankryža, Mindūnuose (Molėtų r.) pastatyti du kelio ženklai „Krypties rodyklė į lankytiną vietą”.

Molėtų r. savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas