Ignalinos rajone sulaikytas baltarusis gabeno nelegalius rūkalus

Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė baltarusį, kuris automobiliu „Renault Safrane” gabeno  3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Įkliuvo ir, įtariama, jo talkininkas, irgi Baltarusijos pilietis.

 

Pirmadienį VSAT Ignalinos rinktinės Puškų užkardos pareigūnai Stanionių kaimo prieigose (Ignalinos r.), prie apleistos negyvenamos sodybos, patikrino automobilį „Renault Safrane”. Jį vairavo 28 metų automobilio savininkas, Baltarusijos pilietis. Automobilio bagažinėje pasieniečiai rado 6 dėžės cigarečių, apvyniotų juoda polietileno plėvele. Iš viso baltarusis gabeno 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest”, „Fest7″ ir „Minsk Capital” su baltarusiškomis banderolėmis.
VSAT pareigūnams aiškinantis kaimyninės šalies gyventojo buvimo Lietuvoje aplinkybes, kilo įtarimas, kad kontrabandininkas į Lietuvą atvyko ne vienas. Vietovę patikrinę pasieniečiai už maždaug 3 kilometrų, ties Bieniūnų kaimu, sulaikė 23 metų Baltarusijos pilietį, įtariama, susijusį su nelegalių rūkalų gabenimu.
Vairuotojui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą teismas gali skirti baudą nuo 2896 iki 5792 eurų ir konfiskuoti „Renault Safrane”.
Baltarusijos piliečiai po apklausos paleisti. Cigaretės ir automobilis saugomi Puškų užkardoje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas