Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynės – be uteniškių komandos

Rugsėjo 18 dieną Dubingiuose šalies medikai susirinko į tarptautines Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynes, kuriose dėl geriausiųjų titulo varžėsi daugiau negu 30 šalies ir užsienio greitosios mdicinos pagalbos įstaigų komandų – jos mokėsi ir varžėsi teikdamos pagalbą nukentėjusiems imituotų nelaimių atveju.

Tačiau šiose žaidynėse uteniškiai nedalyvavo, nes, anot jų, gerai pasirengti šioms žaidynėms yra pernelyg brangu, o dalyvauti vien todėl, kad padėtum pliusiuką, nesinori.
Kaip ir kasmet, žaidynėse dalyvavo ne tik Lietuvos, bet ir dvi medikų brigados iš Lenkijos ir trys iš Kazachstano. Pirmą kartą kartu su medikais žaidynėse dalyvavo ir Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyba, Lietuvoje dislokuotų NATO pajėgų medikai.
Žaidynių dalyviai ir žiūrovai turėjo progą susipažinti su naujausiais gydymo būdais ir metodais. Lietuvos automobilių sporto federacijos nariai medikus supažindino su sportininkų naudojama įranga ir pagalbos teikimo ypatumais, parodė, kuo automobiliais lenktyniaujančių sportininkų šalmai skiriasi nuo motociklininkų ir kaip taisyklingai ištraukti nukentėjusiuosius iš avariją patyrusio automobilio.
Žaidynių metu taip pat veikė karinės technikos ekspozicija, o Lietuvos kariuomenės instruktoriai ekspertai vedė praktinius mokymus, kaip užtikrinti civilių greitosios medicinos pagalbos medikų saugumą, teikiant pagalbą nukentėjusiems karinių veiksmų metu. Žaidynėse dalyvaujančių komandų laukė ir speciali žaidynių užduotis, kuri padėjo tobulinti veiksmus masinės nelaimės atveju karo sąlygomis, kuomet nepakanka karo medikų pajėgų ir pagal nustatytas procedūras pasitelkiamos civilinės institucijos.
Šiųmetėse tarptautinėse Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynėse uteniškiai medikai dalyvauti atsisakė. Kaip teigė Utenos greitosios medicinos pagalbos (GMP) skyriaus vyr. slaugos administratorė Jūratė Rinkevičienė, norint tinkamai pasiruošti žaidynėms, reikia nemenko finansavimo. „Pasiruošimas žaidynėms kainuotų apie 1 tūkstantį eurų, be to, norinčiųjų dalyvauti nebuvo”, – pabrėžė J. Rinkevičienė. Prieš porą metų vykusiose Lietuvos GMP žaidynėse uteniškiai buvo patenkinti savo pasirodymu ir juos lydėjusia sėkme.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas