Visagine lankėsi Japonijos ambasadorius

Rugsėjo 18 dieną Visagine su oficialiu vizitu viešėjo Japonijos ambasadorius Jo Ekscelencija Toyoei Shigeeda. Su garbingu svečiu susitiko Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė, tarybos nariai Jevgenijus Šuklinas ir Igoris Davidiukas.

Naujasis ambasadorius, kuris nuo 2015 m. liepos mėnesio pradėjo eiti Japonijos ambasadoriaus Lietuvoje pareigas, yra dešimtasis Japonijos ambasadorius Lietuvai ir trečiasis, reziduojantis Lietuvoje. Prieš paskyrimą ėjo Japonijos generalinio konsulo Honolulu, JAV, pareigas. Toyoei Shigeeda atvažiavo į Visaginą pirmą kartą. Jis pasakė, kad pagrindinis šio vizito tikslas yra susipažinti su Visaginu, sužinoti daugiau apie miesto gyvenimą, problemas ir ateities planus.
Merė Dalia Štraupaitė pristatė miestą, pabrėždama, kad Visaginas yra mažas, bet unikalus miestas. Susitikimo metu buvo daug diskutuojama apie mūsų miesto ateities perspektyvas statant Visagino atominę elektrinę. Su ambasadoriumi merė ir tarybos nariai aptarė bendradarbiavimo turizmo, verslo, sporto ir kultūros srityse galimybes. Planuojama organizuoti bendrus sporto ir kultūros renginius, rengti konferenciją energetikos klausimais.
Susitikimo pabaigoje Toyoei Shigeeda širdingai padėkojo už suteiktą išsamią informaciją bei palinkėjo tolesnio sėkmingo bendradarbiavimo. Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė palinkėjo, kad santykiai tarp Japonijos ambasados ir Visagino savivaldybės stiprėtų. Ji įteikė garbingam svečiui atminimo dovaną su Visagino savivaldybės simbolika.

Visagino savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas